Haberler

Euro Türkler Amerikan Dergisinde

ABD'de Yayınlanan Turkofamerıca Dergisi Avrupa Özel Sayısını Avrupalı Türklere Ayırdı.

ABD'de İngilizce ve Türkçe olarak iki dilde yayınlanan TURKOFAMERICA Dergisi Avrupa Özel sayısını Avrupalı Türklere ayırdı.

Türkiye Araştırmalar Merkezi Vakfı'nın (TAM) katkılarıyla hazırlanan 96 sayfalık dergide Avrupalı Türklere ilişkin çok sayıda makale ve önemli kişilerle söyleşiler yer aldı. Büyük nüfus ve ekonomik güç: Euro-Türkler TAM Vakfı Direktörü Prof. Dr. Faruk Şen'in "Euro-Türkler: Avrupa'da Türk Varlığı ve Geleceği" adlı eserini kaynak göstererek; Avrupalı Türklerin 5.2 milyonluk nüfuslarıyla AB'nin fiilen 28. üyesi haline geldiklerini kaydeden dergi, Almanya'daki 68 bin 300 Türk kökenli girişimcinin 31.6 milyar Euro ciroları ve sağladıkları istihdamla ekonominin dinamosu haline geldiklerini ifade etti.

-TÜRKLERİN AB EKONOMİSİNE KATKISI 80.7 MILYAR EURO-

Dergi için bir makale kaleme alan TAM Uygulamalı Projeler Bölüm Başkanı Yunus Ulusoy, Avrupalı Türklerin ekonomik güçlerine ilişkin yazısında AB ekonomisine 80.7 milyar Euro'luk katkıda bulunan 1 milyon 372 bin Türk çalışan bulunduğuna işaret etti. Ulusoy, yaşadıkları ülkelerde otonom bir yapı arz etmeyen Türk kökenlilerin Avrupa ekonomisi açısından yalnız üretici değil, aynı zamanda tüketici olarak da büyük önem arz ettiklerini belirtti.

-BAŞARI ÖYKÜLERİ-

Avrupa'da başarılarıyla adlarından söz ettiren Türk kökenlilerle söyleşilere yer veren Dergi, Öz Kayseri Pastırmaları Sahini Hilmi Selçuk, Efe Fırat'ın Sahibi Ahmet Aktaş, Bayam Consulting & Communication'ın sahibi Hulusi Bayam ve Psikiyatr Dr. İnci Şen'le yaptığı söyleşi ve bu kişilerin yaşam öykülerini aktardı.

Almanya'da 450 uzman tarafından denetlenen bin 500 firma arasında beş kez altın madalyaya layık görülen Öz Kayseri Pastırmaları sahibi Hilmi Selçuk'un 1960'larda seyyar gıda ile başlayan girişimcilik öyküsü; biçördöver almak için geldiği Avrupa'da, 700 kişiye iş verip bin 800'e yakın ürünüyle Alman marketlerinin raflarını dolduran bir gıda devine dönüşen Efe Fırat'ın kurucusu Ahmet Aktaş'ın başarıya giden yolu TURKOFAMERICA dergisinin sayfaları arasında yer buldu.

Türk ürünlerinin Avrupa'da pazarlanması konusunda tanıtım sorununu dile getirdiği söyleşi ile Hulusi Bayam, Avrupa'daki Türk toplumunun psikolojik yapısını ışık tutan söyleşi ile Dr. İnci Şen ve ünlü gastronom Müslüm Balaban ve yeni projesi de dergide yer aldı.

-TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ-

ABD'de yayınlanan derginin yer verdiği konulardan bir diğerini ise Türkiye Araştırmalar Merkezi Vakfı öncülüğünde 2008-2009 öğretim yılında yaşama geçirilmesi planlanan Türk-Alman Üniversitesi oluşturdu. Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti ve Münster Üniversitesi tarafından desteklenen proje yaşama geçirildiğinde Türkiye'de faaliyete başlayacak ilk Türk-Alman üniversitesi 600 öğrenciye beş alanda eğitim verecek. (ANKA)

(ES/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title