Haberler

Euro NCAP'tan Infiniti'y​e Güvenlik Ödülü

Infiniti "Şeritten Çıkmayı Engelleme Sistemi" LDP İle Cenevre'de Euro NCAP Advanced Ödülü'nü Almaya Hak Kazandı.

Infiniti'nin güvenlik konusundaki ileri teknolojik yaklaşımıyla geliştirdiği ve pek çok modelinde standart olarak kullandığı "Şeritten Çıkmayı Engelleme Sistemi/(LDP)" Euro NCAP tarafından 81. Uluslararası Cenevre Fuarı'nda Euro NCAP Advanced Ödülü'ne layık görüldü. Ödül Cenevre Fuarı'nda verilecek.

Bağımsız çarpışma testi uygulayıcıları tarafından verilen 11 ödülden biri olan bu önemli ödülle ilgili açıklamada bulunan Infiniti Başkan Yardımcısı ve Infiniti Küresel Ticaret Birimi yöneticisi Toru Saito; LDP gibi yenilikçi sistemler sayesinde insanların hayatlarını olumlu yönde etkileyebileceklerine inandıklarını belirterek şunları söyledi: "Bu ödül bizi sadece daha gelişmiş güvenlik teknolojileri sunma konusunda teşvik etmekle kalmıyor aynı zamanda bizi bu teknolojileri mümkün olduğunca fazla müşteriye ulaştırma konusunda motive ediyor. Böylesine önemli teknolojilerin sadece opsiyon listelerinde yer almasını yeterli bulmuyoruz".

LDP sistemi aracın şeritten çıkmasını engelliyor

Ciddi yaralanmalarla ve/veya ölümle sonuçlanan kazaların büyük bir kısmı dikkatsizlik veya rehavet sonucu şeritten çıkma durumlarına bağlı olarak gerçekleşiyor. LDP sistemi bu gibi dikkatsizlik veya rehavet sonucunda aracın şeritten çıkması durumunda sürücüyü uyaran ve sürücünün uyarıya rağmen herhangi bir müdahale gerçekleştirmemesi durumunda aracın şeritten çıkmasını engelleyen bir güvenlik sistemi. LDP, Avrupa'da ilk kez 2010 yılında FX30d modelinde kullanıldı. Daha sonra sistem 2011 model yılı FX30d ve FX37 premium versiyonlarında, EX30d, EX37, M37, M30d, M35h modellerinde de standart olarak kullanılmaya başlandı.

LDP sistemi, arcın etrafında adeta "Koruma balonu" oluşturan Dinamik Güvenlik Kalkanı teknolojisinin bir parçası olarak tanımlanıyor. Güvenlik Kalkanı teknolojisini kapsayan diğer sistemler arasında Akıllı Hız Sabitleme Kontrolü(ICC), Mesafe Kontrol Desteği(DCA), Akıllı Fren Desteği(IBA) ve Önden Çarpışma Uyarısı(FCW) gibi sistemler yer alıyor.

Dinamik Güvenlik Kalkanı teknolojisine eklenen en son yenilik ise dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan ve yandan çarpışmaya karşı koruma sağlayan Kör Nokta Müdahale Sistemi(BSI)'dir. Bu sistem yeni M sedan serisindeki tüm premium versiyonlarda standart olarak kullanılıyor.

LDP sistemi, rakip markalarda kullanılan sistemler gibi sürücüyü aracın şeritten çıktığı zamanlarda uyarmakla kalmıyor, sürücünün uyarıyı dikkate almaması durumunda aktif olarak harekete geçiyor.

Bunun için sistem, aracın bir tarafında hafif bir fren uygulayarak aracın şeride dönmesini sağlayarak başka bir aracın yoluna çıkmasını önlüyor.

Infiniti daha öncede Euro NCAP çarpışma testi programlarını başarıyla tamamlayarak ödül almaya hak kazanmıştı. Markanın FX modeli 2009 yılında gerçekleştirilen testlerde o dönemde yeni olan "Güvenlik desteği" alanında yüzde 99 başarı elde ederek beş yıldız almıştı.

LDP sistemi güvenlik bakımından nasıl bir fayda sağlar?

Yorgunluk, dikkatsizlik, rehavet veya uykusuzluk gibi nedenlerden ötürü araç sürücünün kontrolü dışında şeritten çıkabilir. Nedeni ne olursa olsun, bu durum sonucunda önden çarpışmaya bağlı oldukça ciddi kazalar gerçekleşebilir.

Ciddi yaralanmalarla ve/veya ölümle sonuçlanan kazaların büyük bir kısmı şeritten çıkma durumlarına bağlı olarak meydana geliyor. Sonuç olarak Infiniti'ye göre, LPD sisteminin tüm araçlarda kullanılması durumunda Avrupa'da meydana gelen trafik kazalarının yılda yaklaşık yüzde 12'si engellenebilir.

LDP sistemi nasıl kullanılır?

Şeritten Çıkmayı Engelleme sistemi sürücünün isteğine bağlı olarak devreye sokulabilen bir sistem. Ancak LDP düğmesine basılmamış olsa bile, aracın şeritten çıkması durumunda sürücü sesli ve görsel olarak uyarılır. Ön camın üst kısmına monte edilen kamera, gün ışığında ve gece saatlerinde Avrupa yollarında kullanılan genel şerit işaretlerini (sarı ve beyaz, sürekli ve kesik çizgiler) tanıyabilme özelliğine sahip.

Yolda şerit işaretlerinin olmaması veya sistemin mevcut şerit işaretlerini tanımlayamaması durumunda (yol üzerinde yol çalışmalarında kullanılan farklı işaretlerin olması veya yolun çamurlu olmasına bağlı olarak) sistem düzgün şekilde çalışmaz. Sistem şehir içi trafiğinden ziyade düz otobanlarda kullanılmak üzere tasarlanmıştır ve sürücünün dikkatini gereksiz yere dağıtmamak için sadece 70 km/s üzerindeki hızlarda kullanılabilir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title