Haberler

Euro Bölgesinde İşsizlik Ve Enflasyon Oranı Yükseldi

Avrupa Birliğe üyesi 16 ülkeden oluşan Euro bölgesinde enflasyon oranı beklentilerin üzerinde yüzde 1.5 olarak kaydedildi. Almanya'da Mart ayında işsiz sayısı şubat ayına oranla 75 bin azalarak 3 milyon 568 bine gerilemesine karşılık Euro ülkelerinde işsizlik oranı Şubat ayında, Ağustos 1998?den bu yana en yüksek düzeye ulaşarak 15 milyon 749 bine ulaştı.

AB İstatistikler bürosu Eurostat, Euro bölgesinde Mart ayı enflasyon oranı ile, Şubat ayı işsizlik oranını açıkladı. Euro bölgesinde Şubat ayında enflasyon oranı yüzde 0.9 olmasına karşılık Mart ayında enflasyon oranı, yıllık bazda yüzde 1.5 oldu.

İŞSİZLİK DURUMU

Almanya?da Federal İş Ajansı tarafından yapılan açıklamada, kış mevsiminin giderek etkisini kaybetmesinin etkisiyle işsizlik oranı Mart ayında önceki aya göre binde 2 gerileyerek yüzde 8.5 olmasına karşılık, Euro bölgesinde şubat ayında, 1998 yılı Ağustos ayından bu yana en yüksek düzey olan yüzde 10?a çıktığı açıklandı. Eurostat, Şubat ayında 61 bin kişi daha işini kaybederek, işsizlik oranının 15 milyon 749?a yükseldiğini belirtti. Euro bölgesinde geçen yılın Şubat ayından itibaren 3 milyon 100 bin kişi işinden oldu. Euro bölgesinde işsizlik oranının en az olduğu ülkeler yüzde 4 ile Hollanda ve yüzde 5 ile Avustalya olurken, en yüksek oran ise, yüzde 19 ile İspanya oldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title