Haberler

'Euro 2008 Fuhuşu Patlatmasın' Önergesi

Uluslararası Futbol Organizasyonlarında Fuhuş ve Şiddette Yaşanan Artış Avrupa Parlamentosu'nda Soru Önergesi Konusu Oldu. AP Üyesi Parlamenterler, Avusturya ve İsviçre'de Düzenlenecek 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Ne Gibi Önlemler Alınacağını Sordular.

Uluslararası futbol organizasyonlarında fuhuş ve şiddette yaşanan artış Avrupa Parlamentosu’nda soru önergesi konusu oldu. AP üyesi parlamenterler, Avusturya ve İsviçre’de düzenlenecek 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ne gibi önlemler alınacağını sordular.

2008 AVUSTURYA-İSVİÇRE İÇİN ÖNLEMLER?

Avrupa Parlamentosu üyelerinden Manolis Mavrommatis önergesinde büyük spor olaylarıyla birlikte kadın ve çocukların cinsel istismarı ve kontrolsüz fuhuşun büyük bir sorun olduğunu ve bu gibi etkinlikleri organize eden üye devletler için başlıca endişe kaynaklarından birini oluşturduğunu bildirdi.

Olipiyat oyunları futbol dünya kupası ya da diğer büyük uluslararası etkinliklerin bu tip etkinlikler için verimli bir zemin oluşturduğunu kaydeden Mavrommatis, şöyle dedi:

"Bu gibi olayları engelleme sorumluluğu organizasyonu düzenleyen ülkelere aittir. Yine de son yıllarda bu olayın kapsamı nedeniyle AB’nin. Üle Oevmeümedir ve uluslararası spor federasyonlarının kararlı biçimde eylemde bulunmaları gerekmektedir. Buna örnek Almanya’da düzenlenen 2006 Dünya Kupası’dır."

Mavrommatis, Komisyon’un benzer önlemleri 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası için alıp almayacağını sordu.

-YÜKSEK RİSKLİ TARAFTAR LİSTESİ?

AP üyesi Christine De Veyrac ise soru önergesinde, birçok Avrupa ülkesinde taraftar şiddetinin çığ gibi büyüdüğünü, son olarak İtalya’da sergilenen aşırılıklar sonucu can kaybı yaşandığını hatırlattı. Avrupa kupası maçlarında uluslarrası boyutlara ulaşan bu gibi şiddet olaylarının birçok ülkenin ortak sorunu olduğunu belirten De Veyrac, “Bu aşamadan sonra AB Komisyonu, yüksek-risk taşıyan ‘taraftarlar’ için bir liste hazırlamayı uygun buluyor mu?” sorusunu yöneltti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title