Haberler

Eü'de Farmasotik Bilimleri Araştırma Laboratuvarı Merkezi Törenle Açıldı

Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi bünyesinde Farmasötik Bilimleri Araştırma Laboratuvarı Merkezi (FABAL) Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve Ege Üniversitesi Senato üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi

Ege Üniversitesi (EÜ) Eczacılık Fakültesi bünyesinde Farmasötik Bilimleri Araştırma Laboratuvarı Merkezi (FABAL), EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve Ege Üniversitesi Senato üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Törende konuşan Rektör Yılmaz, 11 anabilim dalının eşgüdüm içinde çalışabileceği 3 laboratuvardan oluşan FABAL Türkiye'de tek olma özelliğiyle bölgedeki araştırma kurum ve kuruluşlarına altyapı oluşturacak yeni bir mükemmeliyet merkezi olduğunu, bu merkezin sadece Ege Üniversitesi'nin değil, tüm Ege'nin uluslararası rekabet gücünü artıracağını belirtti.

Yılmaz, şöyle konuştu: "Bugün açılan laboratuvar bir hayalin gerçekleşmesidir. EÜ ilk defa mutlidisipliner hizmet vermek üzere bir laboratuvar anlayışını hayata geçiriyor. Ege Üniversitesi stratejik planlarını şimdi çalıştaylarla yapıyor. 2013-2017'ye kadar gidecek sürecin stratejik planlarını yapıyor. Bu planları hazırlarken iki yıldan beri Ege Üniversitesi nedir nasıl bir markadır, hangi konularda birikimi yoğunlaşmıştır diye kendimizle yüzleşiyoruz. Bizim birikimlerimizin en fazla nerelerde olduğunu bulup, bundan sonra o alanlara araştırmalarımızı yöneltip kendimizi tanımlayan marka üniversite olalım. Ar-Ge'de ve inovasyonda yer alalım. "

EÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Varol Pabuççuoğlu üniversitenin araştırma altyapısını güçlendirecek multidisipliner çalışmaları teşvik edecek ekip çalışmasını ve tek hedefe yönelmeyi destekleyecek ulusal ve uluslararası işbirliğine açık, rekabet gücünü yükseltecek merkez araştırma laboratuvarına ihtiyaç duyulduğunu belirterek, bu amaçla fakültenin bilimsel örgütlenmenin gerektirdiği bir modelle farklı bilimsel disiplinlerin eş güdümlü çalışabileceği, birbirini tamamlayan üç farklı tema barındıran farmasötik bilimsel araştırma laboratuvarı FABAL'ı tasarladığını kaydetti. Pabuççuoğlu, FABAL'ın ilgili tüm kurum ve kuruluşlara altyapı hizmeti vermeyi amaçladığını ifade etti. Daha sonra laboratuvar konuklara gezdirildi.

- İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Eğitim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title