Haberler

Eü, Aliağa'da Sanayicinin Üniversiteden Beklentilerini Anketle Tespit Ediyor

Ege Üniversitesi Rektörlüğü, Aliağa'da Sanayi Kuruluşlarının Üniversiteden Beklentilerini Tespit Etmek Üzere Anket Çalışması Başlattı

Ege Üniversitesi Rektörlüğü, Aliağa'da sanayi kuruluşlarının üniversiteden beklentilerini tespit etmek üzere anket çalışması başlattı.

Aliağa Ticaret Odası'nın (ALTO) katkılarıyla gerçekleşen 'İzmir Sanayi ve Ticaret Kesiminin Ege Üniversitesi'nden Beklentileri' araştırması ile Ege Üniversitesi'nin (EÜ) İzmir'e ve sanayicilere katkı boyutlarının neler olduğu ve bu boyutların etki derecesinin ortaya çıkarılması amaçlanıyor.

Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesi tarafından yürütülen anket çalışması kapsamında Aliağa'ya gelen 40 öğrenci, Aliağa'daki demir çelik ve haddehane tesislerinin bulunduğu ağır sanayi bölgesi, Türkiye'nin tek gemi söküm bölgesi ile Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (ALOSBİ) sanayi kuruluşlarında çalışan orta ve üst düzey çalışanlar ile yöneticilerle anket gerçekleştirdi. ALTO Başkanı Adnan Saka, üniversitelerin, bölgelerindeki sanayi ve ticaret potansiyelinin geliştirilmesi, sürdürülebilir kalkınmanın gerçekleştirilmesi ve üniversite- sanayici işbirliğini geliştirici birçok çalışmayı yapabileceklerini belirterek, 'Bu anlamda Ege Üniversitesi tarafından oda üyelerimize yönelik yapılan saha çalışmasından büyük memnuniyet duyduk. Araştırmadan çıkacak sonuçların, bölgemize olumlu sonuçlarının yansıyacağını düşünüyoruz' dedi. (SŞN-UFK-BAH) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title