Haberler

Etso Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik;

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Erzurum’un sorunlarının ele alındığı “Değişen Dünya ve Erzurum’un Yeni Fırsatları Ekonomik İstişare Forumu” kapsamında düzenlenen, “Erzurum Oda ve Borsalar” ortak toplantısında yaptığı konuşmada, şehrin önceliklerinin belirlenmesi ve belirlenen bu hedeflere odaklanılması gerektiğini söyledi.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Erzurum'un sorunlarının ele alındığı "Değişen Dünya ve Erzurum'un Yeni Fırsatları Ekonomik İstişare Forumu" kapsamında düzenlenen, "Erzurum Oda ve Borsalar" ortak toplantısında yaptığı konuşmada, şehrin önceliklerinin belirlenmesi ve belirlenen bu hedeflere odaklanılması gerektiğini söyledi.

Forumun düzenlediği otelde öğleden sonra gerçekleştirilen ortak toplantıya, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum Milletvekilleri; Eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Fazilet Dağcı Çığlık, Muhyettin Aksak ve Adnan Yılmaz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ile ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Ayrancı, Oltu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Baki Karaca ile odaların ve borsanın meclis ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

"ÖNCELİKLERİMİZE ODAKLANMALIYIZ"

Toplantıda, Oltu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Baki Karaca, Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Ayrancı ile Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu'nun ardından ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik bir konuşma yaptı. Konuşmasında, her zaman şehrin yöneticileri, siyasetçileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle Erzurum'un kalkınması için neler yapabileceklerini istişare ettiklerini belirten Başkan Yücelik, "Değişen Dünya ve Erzurum'un Yeni Fırsatları Ekonomik İstişare Forumu"nun da, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile bir süre önce Ankara'da yaptıkları toplantıda gündeme geldiğini ifade etti. Başkan Yücelik, düzenlenen bu toplantılarda Erzurum'un önceliklerini belirleyip bunun üzerinde yoğunlaşılması gerektiğinin altını çizdi. Son 12 yılda Türkiye'deki siyasi istikrarın etkilerini hissettiklerini ifade eden Başkan Yücelik konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Ülkede siyasi istikrar olunca, bankalar kredi kuruluşları sizlere kapılarını açıyor. Bugün mesela Aşkale çimento büyüyorsa, önce Allah'ın sayesinde, sonra da bu istikrarın etkisiyle büyüyor. Banka sana kapılarını açıyor, istediğin kredilerle, istediğin alımları yapabiliyorsun. Bunlar tartışılmaz ülke için faydalı şeyler. Bunun yanında bölgemizde özellikle ulaşım alanında devlet yatırımları da iyi bir seviyede. Ovit Tüneli ve KOP Tüneli tamamlandığında 2 saatte buradan limana ulaşabileceksiniz. Yine eğitimde ve sağlıkta önemli yatırımlar yapıldı. İnşallah iki devlet üniversitemizin yanında odamız vakfı tarafından kurulacak olan üçüncü üniversiteyle tam anlamıyla bir eğitim şehri olacağız"

"ZİHNİYET DEVRİMİNE İHTİYACIMIZ VAR"

Bütün bunların yanı sıra Erzurum'un üretim ve ticaret ayağının zayıf olduğunu vurgulayan Başkan Yücelik, dünyada ticaretin şeklinin değiştiğini bu sebeple bölgedeki küçük işletmelerin zorluklarla karşı karşıya kaldığını ifade etti. Bölgede ortaklılık kültürünün zayıf olduğuna dikkati çeken ETSO Başkanı Yücelik şunları söyledi; "Çok kolay olmasa da bizim bu yörede ortaklık kültürünü geliştirmemiz lazım. Çünkü artık öyle bir hale geldi ki aile işletmeleri bile ayakta duramıyor. Ama ne olursa olsun bunu başarmak zorundayız. Bunu geçişte Aşkale Çimento ile başardık. Aşkale Çimento kazancıyla, vergisiyle, Erzurum'a bir katma değer sağlıyor. Büyük AVM'leri bizim perakendecilerimiz bir araya gelip yapsın. Mahalle bakkalını da perakendecilerimiz desteklesin, herkes kazansın. Erzurum'da ticaret gelişmesi için tek çıkış yolu sermaye birlikteliği ve ortaklık yapmaktır. Bizim bu zihniyet devrimine ihtiyacımız var" - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Lütfü Yücelik Efkan Ala Türkiye Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title