Haberler

Etso Abbm ve Açsh'den Ortak İftar Programı

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Avrupa Birliği Bilgi Merkezi (ABBM), '9 Mayıs Avrupa Günü' münasebetiyle, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler (AÇSH) İl Müdürlüğü işbirliğiyle bir iftar programı düzenledi.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Avrupa Birliği Bilgi Merkezi (ABBM), '9 Mayıs Avrupa Günü' münasebetiyle, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler (AÇSH) İl Müdürlüğü işbirliğiyle bir iftar programı düzenledi.

Palandöken Kayak Merkezi'ndeki bir otelde düzenlenen iftar programına, Vali Okay Memiş'in yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, AÇSH Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile Yanında Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hakkı Bilgiç, AÇSH İl Müdürü Cemil İlbaş, koruyucu aileler, AÇSH İl Müdürlüğü'ne bağlı Atatürk ve Nenehatun Çocuk Evleri sitelerinde kalan çocuklar ile Çocuk Destek Merkezinde barınan mülteci çocuklar katıldı.

İftar öncesi bir konuşma yapan AÇSH Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile Yanında Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hakkı Bilgiç, ETSO'ya ve AB Bilgi Merkezi'ne yaptığı işbirliği ve desteklerinden dolayı teşekkür etti. Bakanlık olarak öncelikle çocukların biyolojik aileleri yanında desteklenmesini sağladıklarını ifade eden Bilgiç, şu anda bu hizmetten yararlanan çocuk sayısının 128 bine ulaştığını vurguladı. Koruyucu aile hizmetinde ise 5 bin 600 ailede 6 bin 730 çocuk bulunduğunu kaydeden Bilgiç, bunların yanı sıra Bakanlığa ait kurumlarda yaklaşık 15 bin çocuğun kaldığını belirterek, bu çocukların da bir aileye yerleştirilmesi konusunda çalışma yürüttüklerini söyledi.

Programda daha sonra Vali Okay Memiş kısa bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanlığının öncülüğünde gerek sosyal hizmetler alanında, gerekse altyapı alanlarında birçok hizmet yürütüldüğünü dile getiren Vali Memiş, "Bizlere bu hizmetleri yapma imkanı verdiği için başta Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyorum. Ayrıca, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımıza ve bağlı kurumlarına da yaptıkları hizmetlerden dolay çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

9 Mayıs Avrupa Günü

Avrupa Birliği ailesi, 9 Mayıs gününü dünyanın dört bir yanında Schuman Deklarasyonu'nu anısına Avrupa Günü olarak kutlanıyor. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve AB Bilgi Merkezleri de ortaklaşa olarak 4-21 Mayıs 2019 tarihleri arasında Türkiye'nin 20 kentinde bir dizi etkinlik düzenliyor. Etkinliklerin amacı; Avrupa Günü kutlamaları kapsamında Türk kamuoyu ile bir araya gelmek ve etkileşim sağlayabilmek.

Mayıs ayı aynı zamanda Ramazan ayına da tesadüf ettiği için de Avrupa Birliği, Türkiye'nin farklı köşelerinde toplumun farklı kesimlerinin katılımıyla iftar yemekleri düzenleniyor. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Avrupa Günü Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title