Haberler

Eto Yönetim Kurulu Başkanı Güler Açıklaması

"Eskişehir'de inanılmaz bir yolcu kapasitesinin içinden geçtiği bir tren hattımız, ulaşımımız var. Bundan Eskişehir'in faydalanması gerektiğini ve alt yapısının hazırlanması gerektiğini düşünüyorum" "Bundan sonraki süreçte kaçınılmaz olan 2, 3 özel üniversitenin Eskişehir'e gelmesi"

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Güler, " Eskişehir'de inanılmaz bir yolcu kapasitesinin içinden geçtiği bir tren hattımız, ulaşımımız var. Bundan Eskişehir'in faydalanması gerektiğini ve alt yapısının hazırlanması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Güler, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, 6 aylık süre içerisinde yaptıkları çalışmaları ve Eskişehir'in vizyonunda ortaya konabilecek planları anlattı.

Soma'da yaşanan faciaya da değinen Güler, "İş güvenliği bizim önemli konularımızdan biri. Soma'da yaşanan facia da aslında bunu bir kez daha ortaya kondu. Tehlikeli iş kolları ile ilgili eğitimler düzenledik, halen düzenlemeye devam ediyoruz. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenli yasasını da çok önemsiyoruz" ifadesini kullandı.

Dış ticaretin önem verdikleri konulardan biri olduğunu ve hedeflerinde olan ülkelerin bulunduğunu vurgulayan Güler, "Bunların üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Bu ülkelerin başında İngiltere, Macaristan, Bosna Hersek, Yunanistan ve İran'ı çok önemsiyoruz. Üyelerimizin vize sorunu vardı, bu sorunu giderdik" diye konuştu.

Hızlı tren hatları konusuna da değinen Güler, şöyle devam etti:

"Yüksek hızlı trende şuan itibari ile Konya ve Ankara istikametine yolcu kapasitemiz 400 milyon. İstanbul hattının devreye girmesiyle bu hat 20 milyon yolcuyu taşıyacak. Gelecekte Konya-Antalya hattı planlanıyor. Sivas hattının da iki yılda tamamlanacağını düşünüyoruz. Doğa Anadolu hattı da tamamlandığı takdirde Eskişehir'den 10 dakika da bir hızlı tren geçeceğini düşünürsek, yolcu kapasitesinin çok daha farklı olacağını düşünüyoruz. Eskişehir'de inanılmaz bir yolcu kapasitesinin içinden geçtiği bir tren hattımız, ulaşımımız var. Bundan Eskişehir'in faydalanması gerektiğini ve alt yapısının hazırlanması gerektiğini düşünüyorum. Eskişehir'de hızlı trenin etkisinin çok önemli hale geleceğini düşünüyorum."

Eskişehir'de inanç turizminin de olduğunu aktaran Güler, kentin önemli değerleri olan Yunus Emre'ye, Nasrettin Hoca'ya, Sivrihisar'da bulunan Selçuklu Devletinden kalma Ulu Cami'ye, Ermeni Kilisesi'ne sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Eskişehir'in üniversiteler anlamında marka bir şehir olduğunu ve öğrencilerin tercihlerinde Eskişehir'i ön planda tuttuğunu savunan Güler, "Bundan sonraki süreçte kaçınılmaz olan 2, 3 özel üniversitenin Eskişehir'e gelmesi" dedi. - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Metin Güler Eskişehir Konya Soma Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title