Haberler

Eto'dan İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Scarante'ye Ziyaret

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Güler ve beraberindeki heyet, İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Gianpaolo Scarante'yi ziyaret etti.

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Güler ve beraberindeki heyet, İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Gianpaolo Scarante'yi ziyaret etti.

ETO'dan yapılan açıklamada, Güler, her iki ülke arasında mevcut ilişkilerin sürekli geliştiğini hatırlatarak, Eskişehir'in yılın ilk 5 ayında İtalya'ya gerçekleştirdiği ihracatın geçen yıla oranla yüzde 36'lık artış gösterdiğini bildirdi.

Güler, yıl içerisinde ETO üyesi 103 tüccar ile sanayiciye, ticari ve uzun süreli vize sağlandığını belirterek, devam edecek bu hizmetin Eskişehir ticaret ve sanayisine değer katacağını vurguladı.

Scarante de ETO'nun İtalya Büyükelçiliği'nin Türkiye'deki en önemli partnerlerinden olduğunu ifade ederek, muhabir konsolosluk ve vize ofisi gibi stratejik çalışmaların başarılı bir biçimde yürütülmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Eskişehir'in İtalya ile olan ilişkilerinde ETO'nun rolünü önemsediğini aktaran Scarante, gelecekte sürdürülecek başarılı işbirliklerinin her iki taraf için de önemli olduğunu kaydetti.

Daha sonra, 2014-2015 döneminde ticari ve sosyal alanlarda gerçekleştirilebilecek somut çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıda ayrıca güz döneminde İtalya Büyükelçiliği ve ilgili taraflarca Ankara'da yapılması planlanan havacılık sektörü buluşmasına ETO üyelerinin katılımı da değerlendirildi.

Görüşmelerde ETO Meclis Başkanı İskender Bayar, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Ara ile Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Zeyrek, Birol Dindar ve Hakan Işık, İtalya'nın Ankara Büyükelçiliği Ticaret Ataşesi Emilio Sessa ve Ticaret Bölümü Müdürü Francesco Varriale de hazır bulundu. - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Metin Güler Eskişehir İtalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title