Haberler

Etnospor Kültür Festivali Açılış Töreni Yapıldı 2

Etno spor Kültür Festivali açılış töreni yapıldı 2

Dünya Etno spor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan Burada çocuklarımızın at binmesini, ok atmasını, mindere çıkmasını, pehlivanlığı ve yiğitliği öğrenmesini istiyoruz

Biz, dünyaya yeniden kültürü, adaleti, huzur içinde yaşamayı, sporundan sanatına bütün alanlarda örnek olarak göstermek zorundayız

İnşallah 21. yüzyıl, bizim yüzyılımız olacak.

Dünya Etno spor Konfederasyonu tarafından organize edilen ve Yenikapı Etkinlik Alanı'ndaki Etno spor Kültür Festivalinin açılış töreninde konuşan Dünya Etno spor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Etno spor yolculuğuna çıkışımız, Okmeydanı'ndaki Okçular Vakfının ihyasıyla başladı. 5 seneyi aşkın süre önce Okmeydanı'nda ecdadın Okçular Tekkesi olarak kullandığı, Fatih Sultan Mehmet'in okçuluk için vakfettiği saha üzerinde 2. Bayezid tarafından kurulmuş tekkede, hem geleneksel hem de olimpik okçuluk çalışmalarımız başladı. Okmeydanı'nda gençlerimizi geleneksel okçulukla tanıştırdığımızda onların değerlerimizle ilgili daha duyarlı, bilinçli yetiştiğine şahit olduk. Hamd olsun, bugün Okçular Tekkesi'nde merkezinde bir mescidin olduğu, yüzlerce yıllık bir tekke geleneğinin yaşadığı, sporun rakibini ezmek, bitirmek için değil, kendi kişisel fiziki ve ruhsal gelişimi için, Rab'bine yakınlaşması için, daha iyi bir kul olabilmek için yapıldığı bir ortamda bu işi yapmaya başladık. Hamd olsun geldiğimiz noktada merkezi Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'teki bir vakfı konfederasyona çevirerek, çalışmaları uluslararası alana taşıdık. ifadelerini kullandı.

Geleneksel sporların bir çok olimpik spora göre daha çok kişi tarafından takip edildiğini aktaran Erdoğan, şunları kaydetti

Anadolu'nun geleneksel sporlarını kendi milletimiz nezdinde güçlendirmek, popülerleştirmek ve tanıtmak istiyoruz. Bu sporlarımızın olimpik sporların gördüğü ilginin arkasında kalma gerçeğinin değişmesini istiyoruz.

Birçok spor dalında seyirci ve sporcu olmamasına rağmen federasyon olduğu gerçeğiyle karşı karşıyayız. İşte cirit sporumuz, yağlı güreşlerimiz Anadolu'nun birçok yerinde 10 binler tarafından seyrediliyor. Arkasında olimpik sporlara nazaran çok daha fazla inanç zenginliğinin, çok daha fazla felsefi derinliğin olduğu sporlardır. Sporları, sadece bir rekabet, fiziksel aktivite, oyun değil bir gelişim, bir karakter inşası, bir şuurlandırmak aracı olarak düşünmek lazım. Etnospor Kültür Festivali'ndeki geleneksel sporlarımızı canlandırma gayretimizin bir diğer doğal paydaşı da kültürümüzün bütün sahalarında bir kültürel devrimin başlatılması. O da kendi kültürümüzün, geleneğimizin yeniden bu topraklarda egemen olmasıdır. Müzikten spora, sanattan geleneksel çocuk oyunlarına kadar bize ait olanla geleceğimizi kurmamız lazım. Burada çocuklarımızın at binmesini, ok

atmasını, mindere çıkmasını, pehlivanlığı ve yiğitliği öğrenmesini istiyoruz. Rakibine saygıyı görsün, öğrensin istiyoruz.

21. yüzyılın Anadolu Müslümanlarının asrı olacağını aktaran Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı

Batı, bugün dopingi yenmeye çalışıyor, uluslararası spor kurumlarındaki yolsuzluklarla çalkalanıyor. Kapitalist paradigmadaki bütün ahlaki sıkıntılar, spor endüstrisine de yansımış durumda. Bizim sporlarımızda bunlar olmayacak. Sporlarımızın tarihi böyle değil. Biz, dünyaya yeniden kültürü, adaleti, huzur içinde yaşamayı, sporundan sanatına bütün alanlarda örnek olarak göstermek zorundayız. Etnospor Kültür Festivali, bir tanıtım etkinliği.

Halkımızda bunun bir karşılık bulması için yapıyoruz. Hamd olsun, 7'den 70'e herkes güzel vakit geçiriyor ve kendinden bir şey buluyor. Bugün kıymetini anlamayan kardeşlerimiz olabilir ama 5-10 sene sonra meyvelerini göreceğimizi umut ediyoruz. Çok iddialı ama bunu son 10-15 yıla bakarak söyleyebiliyorum; 21. yüzyıl Anadolu Müslümanlarının asrı olacak. Önümüzdeki 4 gün boyunca İstanbulluları buraya davet ediyoruz. Burası, uluslararası alanda çok önemli bir cazibe merkezi haline gelme potansiyeline sahip. Buraya eşimizi dostumuzu davet edelim, ailece katılım sağlayalım. Burada ne yapmaya çalıştığımızı anladığımız zaman inşallah 21. yüzyıl, bizim yüzyılımız olacak.

Tören, kortej geçişi ve yapılan gösterilerin ardından sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatih Sultan Mehmet Bilal Erdoğan Okmeydanı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title