Haberler

"Etnik Kimlik Herkesin Şerefidir"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Etnik Kimlik Herkesin Şerefidir, Asimilasyona Karşıyız." Dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Etnik kimlik herkesin şerefidir, asimilasyona karşıyız, farklılıklara saygıyla entegrasyon içinde birlikte yaşamı savunuyoruz" dedi.

Sosyalist Enternasyonal Konseyi toplantılarına katılmak için Paris'te bulunan Kılıçdaroğlu, bu akşam Fransa'daki Türk vatandaşlarının sorunlarını dinledi.

Türkiye'nin Paris Başkonsolosluğunda düzenlenen toplantıda, Fransa'da yaşayan Türkler, Türkiye'deki seçimler için yurt dışında oy kullanılması konusunda CHP liderinin desteğini istedi.

Paris'teki çok sayıda Türk derneği temsilcisinin katıldığı toplantıda Türk vatandaşları, sosyal güvenlik, sigorta ve bankacılık konusunda karşılaştıkları sorunlara dikkati çekerek, CHP liderinden sorunlarının çözümü konusunda destek talep ettiler.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP'nin Brüksel'de bir temsilcilik açtığını, Almanya'dan sonra İngiltere ve ABD'de CHP'yi desteklemek amacıyla derneklerin kurulduğunu hatırlatarak, Fransa'da da bu konuda çalışma olursa gerekli desteği vereceklerini söyledi.

"CHP'nin geçmişte hep itiraz eden, değişikliklere karşı çıkan bir parti olarak tanıtılmak istendiğini" belirten Kılıçdaroğlu, partisinin toplumu ileriye götüren çalışmalara destek vermeye devam edeceğini, toplumu geriye götüren girişimlerle kararlılıkla mücadele edeceğini ifade etti.

Yeni CHP anlayışında gençlerin ve kadınların daha fazla siyasete girmesini arzu ettiklerini bildiren Kılıçdaroğlu, bir soruyu yanıtlarken de her türlü düşünce özgürlüğünü tartışmasız desteklediklerini ve görüşleri yüzünden kimsenin yargılanmasını istemediklerini kaydetti.

CHP tabanının, bilinçli, sorgulayan, yeniliklere açık farklı bir kültürü temsil ettiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, diğer partilere oy verenlerin biat kültürüyle hareket ettiğini savunarak, demokrasilerde en tehlikeli unsurun biat kültürü olduğunu söyledi.

Türkiye'deki çok sayıda gazetecinin cezaevinde bulunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, insanların telefonlarının dinlendiğini ve bu korkuyla yaşadığını, böyle bir ortamda demokrasiden bahsetmenin zor olacağını savundu.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'de boşaltılan köylerle ilgili bir soru üzerine, bu konuda bir yasa çıkarıldığını, ancak uygulamada sorunlar yaşandığını bildirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başka bir soru üzerine de partisinin zorunlu eğitimi 12 yıla çıkartmak istediğini söyledi. Eğitim olmadan demokrasinin de gelişemeyeceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, partisinin bu konuya önem verdiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, başka bir soru üzerine, partisinin Türkiye'de demokrasinin ve laikliğin güvencesi olduğunu ifade etti.

"CHP'nin neden Kürt sorunu konusunda girişimleri yok" şeklindeki bir soruyu yanıtlarken de Kılıçdaroğlu, Mecliste Güneydoğu Anadolu konusunda ilk kapsamlı raporu hazırlayan CHP'nin, yine bu konuda sivil toplum örgütleri temsilcileri ve akademisyenlerle görüşerek yeni bir rapor hazırladığını söyledi.

Kılıçdaroğlu ve beraberindeki CHP heyeti, daha sonra, Fransız Sosyalist Partisi'nin Sosyalist Enternasyonal toplantısına katılan delegelere verdiği resepsiyona katıldı.

Kaynak: AA / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title