Haberler

Etiyopya'daki Çatışmalar 14 Bin Çocuğu Ailelerinden Kopardı

ADDİS Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Etiyopya Temsilcisi Gillian Mellsop, ülkenin Oromiya ve Somali eyaletlerindeki çatışmalar nedeniyle yaklaşık 14 bin çocuğun ailelerinden ayrılmak zorunda kaldığını söyledi.

ADDİS Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Etiyopya Temsilcisi Gillian Mellsop, ülkenin Oromiya ve Somali eyaletlerindeki çatışmalar nedeniyle yaklaşık 14 bin çocuğun ailelerinden ayrılmak zorunda kaldığını söyledi.

AA muhabirine açıklama yapan Mellsop, iki eyalet sınırındaki güvenlik durumunun halen dengesiz ve öngörülemez olduğunu belirterek, 14 bine yakın çocuğun çatışmalar sebebiyle ailelerinden ayrıldığını anlattı.

Mellsop, 5 yaşın altındaki yaklaşık 120 bin çocuk ile 20 bin hamile ve emziren kadının acil gıda yardımı ve korunmaya ihtiyaç duyduğunu dile getirerek, bu kişilerin çocuklarının kamplarda hayat mücadelesi verdiklerini kaydetti.

85 bin çocuk okula gidemiyor

Mellsop, iç göçe maruz kalan ilkokul çağındaki yaklaşık 85 bin çocuğun da eğitimden mahrum kaldığını dile getirdi.

UNICEF'in krize müdahalede hükümetle hareket ettiğini, ayrıca sağlık, temizlik, barınma ve, gıda alanlarında yardım çalışması yaptığı bilgisini veren Mellsop, sadece UNICEF'in yürüttüğü yardım çalışmaları için yaklaşık 30 milyon dolara ihtiyaç bulunduğunu söyledi.

Hükümet yetkilileri ise çatışmalar sebebiyle şimdiye kadar yaklaşık 850 bin kişinin yerinden olduğunu belirtti.

İki eyalet sınırındaki çiftçiler arasında uzun yıllardır arazi anlaşmazlıkları yaşanıyor. Eylül ayında eyalet polisi ve yöneticilerinin de çatışmalara müdahil olduğu iddiası nedeniyle olaylar büyüyerek gösteri ve çatışmalara yol açmıştı.

Etnik gruplar arasındaki çatışmalar nedeniyle eyaletleri dışında okuyan üniversite öğrencilerinin kayıtları kendi eyaletlerindeki üniversitelere alınmıştı.

Yerinden olan halkın büyük bölümü, sınır bölgelerinde kurulan derme çatma kamplarda yaşamaya çalışıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Etiyopya Somali Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title