Haberler

Etimesgut Belediyesi Eryaman Bölgesine Yatırım Seferberliği Başlattı

Etimesgut Belediyesi, İlçe Nüfusunun Büyük Çoğunluğunu Oluşturan Eryaman Bölgesinde Yatırım Seferberliği Başlattı.

Etimesgut Belediyesi, ilçe nüfusunun büyük çoğunluğunu oluşturan Eryaman bölgesinde yatırım seferberliği başlattı.

Yeni yapılan parkların atılan asfaltların büyük bir çoğunluğu bu bölgeye kayıyor. Artan nüfusla birlikte paralel çoğalan yeni istek ve ihtiyaçların karşılanması için Etimesgut Belediyesi yoğun çaba harcıyor. Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, etap ve ada başkanları ile sık sık toplantılar yapıyor ve toplantıda Eryaman'ın sorunları masaya yatırılıyor. Gelen istekler doğrultusunda bir yol haritası çıkarılıyor. Belediye imkanları dahilinde yatırımlar belirleniyor ve projeleri çizilerek uygulamaya konuluyor.

Belediyenin Eryaman'a yaptığı hizmetlerden bazıları şöyle:

"Etimesgut Belediyesi Eryaman 5. Etap'a Cumhuriyet Parkı inşa etti. 31 bin 324 m alan üzerine inşa edilen parkta 7'den 70'e herkesin yararlanabileceği sosyal alanlar yer alıyor. r. Parkta 400 mt uzunluğunda akrilik 26 mm. Sentetik çimle kaplı bir koşu yolu yer alıyor. Yürüme yollarının da yapılacağı parka çocuklar için oyun alanları inşa ediliyor. Oyun alanları çocukların düşme anında sakatlanmasını önleyen EPAM ile kaplandı. Futbol ve basketbol için 3 yeni alan inşa edildi. Parkta 55 mm çimle kaplı, üstü kapalı, etrafı çitle çevrili 2 adet futbol sahasının yanı sıra 1 adet de basketbol sahası bulunuyor.

Cumhuriyet Parkı bünyesinde hayvanların düzenli olarak sağlık kontrolünden geçirileceği Hav Hav Parkı bulunuyor. Köpekler için atlama parkurları, gezme alanlarının bulunduğu parkta hayvan sahipleri de kedi ve köpekleriyle birlikte keyifli vakit geçirecekler.

Eryaman 2. Etap bölgesindeki Mehmet Akif Ersoy Parkı'nın inşası sürüyor. 37 bin m2lik alan üzerine inşa ettiğimiz parkımızda, "Koşu yolu, fitnes center, toplu düğün nikah salonları, restoranlar, havuzlar, kültürel alanlar, belediyemizin bazı hizmet birimleri ile bir çok sosyal donatılar yer alacak.

Etimesgut Belediyesi, Başkent'in en büyük spor kompleksini Etimesgut'ta bulunan Eryamanevleri'ne inşa etti. Yaklaşık 60 bin metre kare üzerine yapılan dev spor kompleksi tamamlanma aşamasına geldi. Dev spor kompleksinde, "Futbol Sahası, Basketbol Sahası, Voleybol Sahası, Tenis Kortu, Tenis Çalışma Alanı (Squash Kortu), Golf Sahası, Paten Pisti, Kaykay Pisti, Tırmanma Duvarı, 973 metrelik Koşu Yolu, Yürüme Yolları, Bisiklet Yolu, 2 adet Fitness Alanı, 4 adet Metal Aksamlı Tribün, 2 adet Andezit Tribün, Spor Tesisi Binası, Otopark, Büfe, Havuz, Çocuk Oyun Alanı, 3 adet Kameriye, 8 Adet Ashap Oturma Ünitesi, 23 bin metrekare yeşil alan yer alıyor.

Etimesgut Belediyesi, 55 bin öğrencisi bulunan ilçeye modern bir sosyal tesisler binası kazandırdı. Çalışmaları tamamlanan ve Eryaman 2. Etapta bulunan Sosyal Faaliyetleri Binası'nda oyun alanları, kütüphane, bilgisayar odası, kafe, gazete ve dergi okuma odası, resim, müzik hobi odaları ve toplantı salonu yer alıyor.

2. etapta 81 bin m'lik alan üzerine Gençlik Spor Genel Müdürlüğü tarafından Sporcu Eğitim ve Performans Geliştirme Merkezi yapılacak. İhalesi tamamlanan projenin startı yakında verilecek".

(BK-ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title