Haberler

Etibank Davası

Etibank'ın Eski Sahibi Dinç Bilgin ile Oğlu Şevket Önay Bilgin ve Türker İnanoğlunun da Aralarında Bulunduğu 23 Sanığın Haklarındaki Kararın Yargıtay'ca Bozulması Üzerine Yeniden Yargılanmasına Devam Edildi.

Etibank'ın eski sahibi Dinç Bilgin ile oğlu Şevket Önay Bilgin ve Türker İnanoğlunun da aralarında bulunduğu 23 sanığın haklarındaki kararın Yargıtay'ca bozulması üzerine yeniden yargılanmasına devam edildi. Tanık olarak dinlenen Başbakanlık Hazine Eski Müsteşarı Yener Dinçmen, "Özelleştirme sırasında Etibank'ın özelleştirilmeden önce borca batık olduğu hususunda hiçbir bilgi sahibi değilidim" dedi.

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya İsmail Hakkı Karakaya, Önay Şevket Bilgin, Ferhat Yengiloğlu, Murat Yüksel, Hakkı Cengiz Kırgül, Şükrü Karahasanoğlu, Zeki Ünal, Cahit Demir katıldı. Eski Başbakanlık Hazine Müsteşarı Yener Dinçmen tanık olarak dinlendi.

Tanık Yener Dinçmen, olay tarihinde Başbakanlık Hazine Müsteşarı olarak görev yaptığını belirterek, "Etibank o tarihte Özelleştirme kapsamındaydı. Bu özelleştirme içerisinde ihaleye çıkarıldı. İlk etapta Çağlar Grubu ve Diler Grubu talip olmuştu. Her iki grup için banka sahibi olabilirler mi? diye yasa gereği bizden sordular bizde görüşlerimiz belirttik" şeklinde konuştu.

4 Mayıs 1999 tarihinde görevinden ayrıldığını belirten Tanık Yener Dinçmen, "Etibank'ın özelleştirilmeden önce borca batık olduğu hususunda hiçbir bilgi sahibi değilidim. Özelleştirme idaresi tarafından yapılmış şartlar açıklanmıştır. Herkes ona göre ihaleye girmiştir. Bankayı satın alan bir kişi bankanın mali blançosunu mutlaka incelemesi gerekir. Bunu incelemeden satın alınması mümkün değildir. Bu mali bilanço incelendiğinde bankanın mali durumu zaten ortaya çıkar. Sermaye yetersizliği ortaya çıkar" diye konuştu.

Dinç Bilgin ve Önay Şevket Bilgin'in avukatı, müvekillerinin yurtdışı yasağının kaldırılmasını talep etti. Mahkeme, Dinç Bilgin ve Önay Şevket Bilgin'in yurt dışı yasaklarının kaldırılması talebini reddederek eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

(SK-EY-EY-BA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title