Haberler

Eti Maden Kırka Bor İşletmesinde Sabotaj ve Yangın Tatbikatı

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde bulunan Eti Maden Kırka Bor İşletmesinde yangın ve sabotajlara karşı tatbikat yapıldı.

Eti maden İş Sağlığı ve Güvenliği Biriminin düzenlediği tatbikata, destek hizmetleri, sağlık birimi, güvenlik birimi ve açık işletme birimi tahliye ekibi katıldı. Tatbikat öncesi hazırlanan ve gerçeğini aratmayan senaryoya göre Kırka Bor İşletme Müdürlüğünün 1150 rakımda yer alan mühimmat-dinamit deposuna bir sabotaj yapıldı. Saldırgan dinamit deposunu ateşe vermeye çalışırken güvenlik kuvvetleri tarafından müdahale edildi. Güvenliğin dur ihtarına uymayan saldırgan kaçmaya çalışırken düşürüldü ve kıskıvrak yakalandı. Olay yerine 2 kilometre uzaklıkta bulunan itfaiye ve ambulans ekipleri 6 dakikada olay yerine ulaştı. Saldırgan tarafından yakılan ateş ise itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Saldırganı etkisiz hale getiren güvenlik kuvvetleri, yaralıyı arayıp kontrol ettikten sonra iş yeri sağlık birimine ait ambulansa teslim etti. Sabotaj sonucu oluşan yangını haber alan açık işletme tahlisiye ekibi işçileri hemen olay yerine intikal ederek, öncelikle çevre güvenliği olmak üzere yardım ve kurtarma çalışmalarına destek oldular. Haber alır almaz 3 dakika içerisinde kendilerine daha önceden bildirilen toplanma bölgesinde Açık İşletme Çavuşu Bahri Güven komutasında toplanan ekip olay yerine intikal etti.

Tatbikat sonrası bir açıklama yapan İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Uzmanı Uğur Türker, "Hazırladığımız senaryo gereği tatbikatımız başarılı gerçekleştirdik. Tatbikat sonrası yapacağımız bir durum değerlendirmesi ile eksikliklerimiz varsa bunları gidereceğiz, eğitim notlarımıza ilave edeceğiz" dedi.

Gerçeği aratmayan görüntülere sahne olan tatbikatlar sorunsuz olarak tamamlandı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eti Maden Seyitgazi Eskişehir Kırka Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title