Haberler

Eta Canavarı Tahliye Edildi

İspanya'da 11 Saldırıda 12'si Asker Olmak Üzere 25 Kişiyi Öldürüp, Toplam 3 Bin Yıl Hapis Cezasına Mahkum Olan Ayrılıkçı Bask Terör Örgütü Eta Üyesi Terörist Jose Ignacio de Juana Chaos, Yeni İnfaz Yasasından Yararlanıp 21 Yıl Yattığı Cezaevinden Dün Tahliye Edildi.

İspanya’da 11 saldırıda 12’si asker olmak üzere 25 kişiyi öldürüp, toplam 3 bin yıl hapis cezasına mahkum olan ayrılıkçı Bask terör örgütü ETA üyesi terörist Jose Ignacio de Juana Chaos, yeni infaz yasasından yararlanıp 21 yıl yattığı cezaevinden dün tahliye edildi.

ETA’nın en kanlı teröristi De Juana Chaos’un tahliyesi, ülke genelinde protestolara neden oldu. İspanya Terör Kurbanları Derneği yöneticileri, başta Madrid ve San Sebastian kentlerinde olmak üzere, tüm İspanya genelinde De Juana Chaos’un tahliyesini protesto eden büyük gösteriler düzenleyeceklerini açıkladılar.

Müzikli uğurlama

ETA üyesi teröristlerin kaldığı Madrid yakınlarındaki Aranjuez cezaevinden dün erken saatlerde tahliye edilen De Juana Chaos’u eşi ve avukatları karşıladı. Cezaevinde kalan diğer ETA üyesi teröristler, eli kanlı arkadaşlarını Bask bölgesine özgü müzik ile uğurladılar. Cezaevi kapısında gazeteci ordusu ile karşılaşan ünlü terörist bir açıklama yapmaksızın, bundan sonra yaşayacağı San Sebastian kentine gitti.

De Juana Chaos’un, hayatının geri kalan kısmını San Sebastian kentinde annesinden kalan evde tamamlayacağını açıklaması büyük tepkilere neden oldu. Terörist annesinden miras kalan evin bulunduğu sokakta, ETA tarafından öldürülen kişilerin yakınları da yaşıyor. Bu kişilerin sert protestoları üzerine, hükümet teröristler ile kurbanlarının bir arada yaşamalarını engelleyecek yeni bir kanun düzenlenmesine başladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title