Haberler

Et Fiyatları Bayram Sonunda Artacak

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Kurban Bayramı'ndan Sonra Ülke Genelinde Et Fiyatlarında Artış Yaşanacağını Söyledi.

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Kurban Bayramı'ndan sonra ülke genelinde et fiyatlarında artış yaşanacağını söyledi.

Türkiye'de son yıllarda besicilik sektöründe yaşanan sıkıntıların giderilemediğini, bunun sonucunda da sektördeki üretici sayısının azaldığını, bu azalmanın doğal olarak hayvan sayısında düşüşe yol açtığını belirten Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Dumandağ, son yıllarda sürekli olarak besicilik sektörünün sıkıntı yaşadığını yapılan toplantılarda gündeme taşıdıklarını söyledi. Dumandağ, "Gerek sektörün kendi içinde yaptığı toplantılarda, gerek ilgili Bakanlık nezdinde, gerek TOBB bünyesinde sektörün

sıkıntıları sürekli olarak ülke gündemine taşınmış ve sıkıntıların aşılmasını sağlayacak önlemlerin alınması talep edilmişti. Ancak bu konuda yapılan çalışmalar besicilerin arzuladığı neticeyi getirmemiştir. Girdi maliyetlerinde sürekli olarak artış yaşanırken, buna karşılık et fiyatları geçen yıllarda olduğu gibi yerinde kalmıştır. Bu dengesizlik sektörün önemli şekilde zarar görmesine yol açmıştır. Hatta Bakanlık tarafından uygulanması planlanan bir proje de gerekli desteği görmemiştir.

Besicilerin en büyük sıkıntısı girdilerde alınan KDV oranında yaşanmaktadır. Biz sektörün canlanması için girdilerdeki KDV oranlarının aşağı çekilmesini istiyoruz. Bu yapıldığı zaman sektörün kendisini toparlama imkanı sağlanacak. Besicilikte yaşanan sıkıntı, Kurban Bayramı'nda kesilecek hayvanların da eklenmesiyle ülke genelinde et sıkıntısına ulaşacak. Doğal olarak böylesi bir ortamda da et fiyatlarında artış yaşanabilecek. Bu konuda ülke genelinde bir beklenti var. Biz de bu beklenti içindeyiz" dedi.

(EK-AŞ-CMH-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title