Haberler

Essen İçin Türk Aday

Alman Yeşiller Partisi Essen şehri İl Başkanı Gönül Eğlence (38), 24 Eylül'de Almanya'da yapılacak genel seçimler için partisinin Essen milletvekili adayı oldu.

Alman Yeşiller Partisi Essen şehri İl Başkanı Gönül Eğlence (38), 24 Eylül'de Almanya'da yapılacak genel seçimler için partisinin Essen milletvekili adayı oldu.

Beş yıldır yürüttüğü il başkanlığı görevi yanı sıra partisinin Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti (KRV) teşkilatı yönetim kurulu üyeliği görevi de bulunan Gönül Eğlence, aday olduğu Essen şehrinde seçim kampanyası için kolları sıvadı.

ESSEN KAMPANYASINA ÖZDEMİR'DE KATILDI

Hem doğrudan hemde listeden 19. sıradan aday olduğunu belirten Gönül Eğlence, "Bir yandan toplantılara katılıyorum, bir yandan da sokakta seçmenlerimizle yüz yüze buluşmaya başladık. Cumartesi günü partimiz tarafından düzenlenen etkinliğe, eş başkanımız Cem Özdemir de katıldı. Yoğun bir çalışma içerisindeyiz. 24 Eylül'e kadar seçmenle buluşmalarımız, tanıtımlarımız sürecek. Seçim afişimde 'cesaret, korkudan daha güçlüdür' sloganı var, bunu tercih etmemin nedeni benim hayata bakışımı ve siyasi tarzımı yansıtması; diğer bir yanı da korku üzerinden siyaset yapan partilere yönelik bir mesaj olsun istedim. Bazı sokaklarda aşırı sağcı parti AFD'nin afişi ile yan yana denk gelmesi de anlamlı oldu" şeklinde anlattı.

GERGİNLİĞİ ERDOĞAN TIRMANDIRIYOR

Türkiye ile Almanya arasında yaşanan siyasi gerginlikle ilgili bir soruya Gönül Eğlence, "Evet, uzun zamandır süregelen bir sorun var ortada. Cumhurbaşkanı Erdoğan kendi gücünün bir şekilde muhtemelen sarsıldığını gördükçe, yurt dışındaki güçlere saldırmakta buluyor kendisini. Bir şekilde iç politikasını dış politikası üzerinden yürütmeye çalıştığını düşünüyorum açıkçası. Yani Almanya'ya saldırdıkça, Başbakan Merkel'e Nazi dedikçe, ya da Alman milletvekillerini kendi askeri üstlerini ziyaret izni verdirmeme gibi durumlar. Türkiye'nin iç siyaseti içerisinde güçlü bir lider rolünü girmiş görünüyor. Halbuki eninde sonunda Türkiye'nin aleyhine oluyor diye düşünüyorum. Çünkü şu anda görüyorsunuz Avrupa Birliği ile görüşmeler dondurulmuş. ve bir takım daha başka şeylerde konuşulmakta, düşünülmekte. Bunlar Türkiye'nin ekonomi açısından, iç huzuru açısından ne denli iyi olur uzun vadede hep birlikte izleyeceğiz. Aslında Başbakan Merkel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı iki önemli seçim öncesi ziyaret ederek, gerçekten de kendisini desteklemiştir" dedi.

ERDOĞAN IRKÇILARA OY VERMEYİN DEMELİYDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'da yaşayan Türk kökenli seçmenlere, Alman siyasi partileri SPD, CDU ve Yeşiller'e oy verilmemesi yönündeki çağrısı ile ilgili soruya ise Eğlence, " Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'da yaşayan Türkiye kökenlilerin sorunlarını göz önünde bulunduruyor olsaydı ve bunlarla ilişkin bir siyaset yapmak isteseydi, onların yanında durmak istiyor olsaydı, Avrupa içerisinde özellikle de Almaya içerisinde, gün geçtikçe çoğalan, büyüyen ve güçlenen bir aşırı sağcı ortamı gözardı edip de, böyle bir çağrıda bulunmazdı. Burada gerçekten Erdoğan kendi insanının iyiliğini istiyorsa yapması gereken çağrısı, seçime katılın ve sizleri ırkçılıkla karşılayan siyasetçilere oy vermeyin olmalıydı" dedi.

Görüntü dökümü

-Gönül Eğlence ile röportaj

-Gönül Eğlence ile sokakta afiş görüntüleri

Outlook'tan gönderildi - Elcivan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Almanya Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title