Haberler

Essen: Essen Moda, Ev Tekstili Ve El Sanatları Fuarı

Almanya'nın Essen kentinde düzenlenecek olan 'Moda, Ev Tekstili ve El Sanatları Fuarı'na Türkiye'den büyük katılım bekleniyor.

Almanya'nın Essen kentinde düzenlenecek olan 'Moda, Ev Tekstili ve El Sanatları Fuarı'na Türkiye'den büyük katılım bekleniyor.

28 Ekim-5 Kasım 2006 tarihleri arasında düzenlenecek 'Moda, Ev Tekstili ve El Sanatları Fuarı'nda Essen kenti Türkiye'den çok sayıda firmayı ağırlayacak. 62 bin metrekarelik alanda geçtiğimiz yıl 171 bin kişiyi konuk eden Essen Moda, Ev Tekstili ve El Sanatları Fuarı, Avrupa pazarında yer bulmak isteyen firmalar için önemli bir platform. Bu yıl Türkiye'den gelecek firmalara geniş yer ayrılması öngörülen fuar, iş görüşmeleri, yatırım ortaklıkları ve ikili ticari antlaşmalar için de önemli bir platform sağlarken, katılımcılar fuar esnasında doğrudan müşteriye satış imkanı bulacak. Fuarın bir diğer özelliği ise, tekstil sektörü dışında faaliyet gösteren firmalara da kapılarını açması. Gıda ve turizm başta olmak üzere çok sayıda firma, fuarda ürünlerini tanıtma imkanı buluyor. Bu olanak dahilinde Anadolu'da faaliyet gösteren çok sayıda gıda üreticisinin fuara katılması bekleniyor.

Fuar kapsamında "Doğu ve Batı Arasında Köprüler Kurmak: Kuzey Ren Vestfalya-Türkiye İşbirliği" başlığıyla gerçekleştirilecek "Alman-Türk Ekonomi Sempozyumu"nda, Türk ve Alman firmalarının temsilcileriyle iki ülkenin siyasileri biraraya getirilecek. Daha önce gerçekleştirilen EUROKON Türk-Alman Ekonomi Zirvesi'nin alt toplantılarından biri olarak tasarlanan sempozyum, Türkiye Araştırmalar Merkezi (TAM) Vakfı'nın organizasyonunda, Essen Fuarı ve Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Teşvik Kurumu işbirliğiyle gerçekleştirilecek. Türkiye ve Almanya'dan çok sayıda seçkin davetlinin yer alacağı sempozyumun açılışının Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ile Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Ticaret, Sanayi ve Enerji Bakanı Christa Thoben tarafından gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title