Haberler

Essen: Almanya'daki Türkler, Alman Tv'leri Arasında En Çok Özel Kanalları İzliyor

Merkezi Almanya'nın Essen Kentinde Bulunan Türkiye Araştırmalar Merkezi (Tam) Vakfı'nın Gerçekleştirdiği Bir Araştırma Göçmenlerin Alman Medyasına İlişkin Tercihlerinin Alman Toplumundan Farklı Bir Görünüm Sergilediğini Gösteriyor.

Merkezi Almanya'nın Essen kentinde bulunan Türkiye Araştırmalar Merkezi (TAM) Vakfı'nın gerçekleştirdiği bir araştırma göçmenlerin Alman medyasına ilişkin tercihlerinin Alman toplumundan farklı bir görünüm sergilediğini gösteriyor.

TAM Vakfı'nın göçmenlerin Alman medyasını kullanımlarına ilişkin araştırması kapsamında yetişkin Türk kökenlilerle gerçekleştirilen anketin sonuçları, Almanca yayın yapan televizyonlar arasında kamusal televizyonların açık biçimde daha az izlendiğini ortaya koydu. Araştırmada, özel kanalların izleme oranlarının ise Almanya ortalamasının üzerine çıktığı belirtiliyor.

Hangi Alman kanallarını en fazla izledikleri sorusuna Türk göçmenlerin en sık olarak verdikleri yanıt yüzde 54 ile RTL ve yüzde 37 ile ProSieben olarak öne çıkıyor. Bunu hemen hemen eşit bir oranla ARD izlerken, SAT 1 ve ZDF ise yüzde 34'lük oranlarla izliyor. Bu sırayı, yüzde 20'lik izlenme oranıyla RTL2, yüzde 14 ile Vox ve yüzde 12 ile WDR takip ediyor.

Almanya genelinde ise ARD yüzde 63, ZDF yüzde 53, özel kanallar RTL yüzde 43 ve Sat1 ise yüzde 34 izlenme oranlarına sahip. Rakamlar göçmenlerin Almanya genelinden daha fazla, özel kanallara yöneldiklerini gösteriyor.

Göçmenlerin medya kullanımına ilişkin son yıllarda gerçekleştirilen araştırmaların Almanca ve anadilde medya sunumlarının birbirinden ayrı görülmediği ve her iki dildeki medyanın birbirlerini bütünleyici rol oynadıklarını söyleyen Türkiye Araştırmalar Merkezi (TAM) Vakfı Direktörü Prof. Dr. Faruk Şen, "Göçmenler yalnız Alman ya da yalnız Türk televizyonlarını izlemiyorlar" derken, televizyon sunumları arasında seçici tercihin medya becerisine bir işaret olarak görülmesi gerektiğini de ekledi. Şen, "Kamusal yayıncılar göçmenlere dönük programları artırmalı, Yüzde 95'i uydu aracılığıyla her gün Türkiye'den programları izleyen göçmenlerin, Almanca bilgilendirici programlara düşük ilgi göstermesinin, Alman kamusal televizyon yayıncılarını düşünmeye sevk etmesi gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title