Haberler

Esra Dalfidan'la Güzel Bir Caz Akşamı

Ünlü caz sanatçısı Esra Dalfidan, Frankfurt'un tarihi mekanlarından Fabrik'te verdiği caz konseriyle izleyenleri büyüledi.

Ünlü caz sanatçısı Esra Dalfidan, Frankfurt'un tarihi mekanlarından Fabrik'te verdiği caz konseriyle izleyenleri büyüledi.

FRANKFURT

ALMANYA'DA doğup Hollanda'da müzik eğitimi alan Esra Dalfidan, Frankfurt'un tarihi mekanlarından Fabrik'te verdiği caz konseriyle izleyenleri büyüledi. 1883 yılında inşa edilen ve yıllarca sahibi olan Philipp Peter Heinz firması tarafından yağ fabrikası olarak kullanılan Fabrik'teki konseri izlemeye gelen 150'ye yakın davetli güzel bir akşam geçirmenin mutluluğunu yaşadı. 1970 yılından beri Peter Paul ve Emy Heinz Vakfı tarafından "Fabrik, Kültür Fabrikası" ismiyle işletilen mekanda sahne alan Esra Dalfidan, Grubu Fidan ile birlikte izleyenlere güzel bir akşam geçirtti.

Aşık Veysel'den eserleri seslendirdi

Müzik terapisi eğitimi de alan Esra Dalfidan sahnede eski ve yeni parçalarından oluşun iki saatlik bir program sundu. Aşık Veysel'in eserlerinide kendi yorumuyla seslendiren Dalfidan'a izleyicilerinde eşlik etmesiyle salon adeta inim inim inledi. Özellikle genç sanatçının "Sen gelmez Oldun" ve "Yalgızam" parçalarını seslendirirken oluşan salondaki koro mest etti. Türk ve Azeri parçaları yanında geleneksel müzikleri tempolu bir şekilde seslendiren Dalfidan programında ayrıca Scat singing tekniğinde caz şarkılar ve sözü, bestesi kendine ait şarkılara da yer verdi.

Üstün dereceyle müzik diploması var

Rhein Main Türk Toplumu'nun organize ettiği gecede Piyanoda Franz von Chossy, basta Cord Heineking, davulda Uli Genenger ve bas klarnette Tobias Klein'den oluşan Fidan Grubu'yla güzel ve usta yorumcu Esra Dalfidan, geleneksel Türk ve Azeri parçalarını caz türünde seslendirdi.

1975 yılında Almanya'da Solingen'de dünyaya gelen Esra Dalfidan, 9 yaşında müzik eğitimine başladı. Eylül 2001 de Hollanda, Amsterdam konservaturı caz bölümünde, ana dalı şan olarak, başladığı akademik müzik eğitimini "Bachelor of Music" derecesiyle tamamlayan ve 2007 yılında da "Master of Music' derecesini en yüksek 'cum laude' derecesiyle noktalayan genç sanatçı Esra Dalfidan, aynı yıl Hollanda'da düzenlenen caz vokal yarışmasında da birincilik ödülünü aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Frankfurt Hollanda Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title