Haberler

Esobb'dan Ustalık ve Esnaflık Belgesi Uyarısı

Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Necmettin Ünal, sınavsız TESK ustalık ve esnaflık belgesi alabilmek için tanınan başvuru süresinin 31 Temmuz 2008 tarihinde sona ereceğini hatırlatarak, kayıtlı esnafın bu belgeleri bulundurması zorunlu olduğunu ifade etti.

Ünal, düzenlediği basın toplantısında, vergi mükellefiyetinin veya yanında çalışan kişilerin SSK'lı olarak çalıştığı dönemin, tebliğin yayınlandığı tarih olan 14 Ocak 2008 tarihinden önceki bir tarih de vergi mükellefiyetinin olması ve çalışan kişinin bu işyerinde sigortalı olması ve bunları belgelendirmesi gerektiğini ifade etti. Ünal;"Ticaret ve Sanayi Odası'na kayıtlı olan,ya da vergi mükellefiyeti olmasına rağmen Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne ve ilgili Meslek Odasına kayıt yaptırmayan, esnaf ve sanatkarlar bu haktan faydalanamayacaklar. Hangi meslek dallarının bu belgeleri alabileceğine dair liste ilgili meslek odalarında bulunmaktadır" şeklinde konuştu.

(CM-İRT-Y) 27.06.2008 18:08 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title