Haberler

Esob Başkanı Birsen'in Basın Açıklaması

Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, Eskişehir Ticaret Odası (Eto) Başkanı Cemalettin Sarar'ın Kimin Hangi Odaya Kayıt Olacağına Karar Verme Hakkını Kendinde Gördüğünü İddia Etti.

Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Cemalettin Sarar'ın kimin hangi odaya kayıt olacağına karar verme hakkını kendinde gördüğünü iddia etti.

Meslek odalarının başkanları ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Birsen, ETO Başkanı Sarar'ın "Herkes haddini bilecek" şeklindeki açıklamasını son derece yakışıksız bulduklarını söyledi. Ekrem Birsen, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin 41 meslek odasını, 306 meslek odası yönetim kurulu üyesini ve 23 bin esnaf siciline kayıtlı esnaf ve sanatkarları temsil ettiğini açıklayarak, "Esnaf ve Sanatkarlar Birliği'ne bağlı odalarımızı sadece aidat toplayan, hizmet vermeyen yerler olarak tanımlayan ETO, üyelerinden aidat almadan mı hizmet veriyor? Odalarımızın aldığı aidatın 3 mislinden fazla aidat alan Ticaret Odası, üyelerine hizmet veriyor? Sayın Sarar, şimdiye kadar hiç üyelerini dolaşıp da sorunlarıyla ilgilenmiş mi? ETO Başkanı tarafından ileri sürülen, 'esnaf ve sanatkarlara hizmet edilmiyor, odaların üye sayısı sebebiyle kapanmaması için telaşa düşüldüğü' yönündeki gerçek dışı beyanları, konunun saptırılması olarak görüyoruz" dedi.

Ticaret Odası'nın sicil kayıtlarında suçüstü yakalanmasının verdiği telaşın, ETO Başkanı Cemalettin Sarar'ın gerçek dışı ve mantık sınırları dışında beyanlarda bulunmasına yol açtığını ileri süren Birsen, "Ticaret Odası başkanı, kimin hangi odaya kayıt olacağına karar verme hakkı olduğunu zannetmektedir. Kamu düzenine aykırı hareket etmenin, 'ben yaptım, oldu' tarzındaki açıklamalarıyla savuşturulamayacağını da tahmin edememektedir. Sayın Sarar, konuya dair kanun ve mevzuat hükümlerini dahi bilmemektedir. Açıklamaları hukuki olmaktan çok uzaktır. Bizimse elimizde mahkeme kararları mevcuttur. Kendi kaydettikleri üyelerin esasen Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne kayıt olması gerektiğine dair kesinleşmiş kararlar bulunmakta ve bu kimseler ağır para cezaları ödemek zorunda kalmaktadırlar. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak bizler, kişilerin sanayici ve tüccar olmalarına özen gösterilmeden ticaret siciline kayıt edilen kişilerin aslında esnaf siciline kayıt olmaları gerektiğini savunmamızın amacı, bir üye kapma savaşı değildir, olamaz" diye konuştu.

(OÖ)

04.08.2007 17:24 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title