Haberler

Esnaflarımıza Ahilik Değerleri Anlatılıyor

Güncelleme:

Ahi Evran Yılı Etkinlikleri kapsamında hazırlanan proje kapsamında ilimiz esnafına Ahilik değerleri anlatıldı.

Ahi Evran Yılı Etkinlikleri kapsamında hazırlanan proje kapsamında ilimiz esnafına Ahilik değerleri anlatıldı.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Ticaret İl Müdürlüğü ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığınca ortaklaşa olarak hazırlanan projenin ilki Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi.

Valimiz Sayın İbrahim Akın, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz, Ticaret İl Müdürü Mahmut Dalgalı, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz, ilgili kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve esnafların katıldığı toplantıda Ahilik değerleri anlatıldı.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ahilik Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Öztürk'ün açılış konuşmasını yaptığı programda, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel Ahi Evran-ı Veli'yi tanıtarak Ahiliği anlattı.

Program sonunda gazetecilerin sorusu üzerine eğitim programını değerlendiren Valimiz Sayın İbrahim Akın, 2021 yılının Ahi Evran-ı Veli'nin doğumunun 850. Yılı olması sebebiyle UNESCO tarafından ve Cumhurbaşkanlığımızca yayınlanan genelge ile "Ahi Evran Yılı" olarak ilan edildiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti:

"Bu yıl 13-19 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan 34. Ahilik Haftası etkinlikleri için detaylı bir çalışma yürütülürken 2021 yılının Ahi Evran-ı Veli Yılı olması münasebetiyle ayrıca, yıl boyunca devam edecek programlar gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda, Ahi Evran Üniversitesi, Ticaret İl Müdürlüğü ile Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliği ile esnaflarımıza verilmesi planlanan Ahilik Eğitiminin de bugün açılışını gerçekleştirdik.

Ahilik geleneğinin asırlar boyunca yaşatılmasını ve kuşaktan kuşağa aktarılmasını sağlayan esnaf ve sanatkarların her zaman devletinin ve milletinin yanında yer alarak toplumsal paylaşımın ve barışın temsilcileri olduğunu belirten Sayın Valimiz; "İnanıyorum ki, daha fazla kazanç için her türlü ahlaki ve ticari değerin yok sayıldığı günümüz dünyasında uygulamaya konulacak Ahilik ilkeleri, daha sağlıklı ve daha huzurlu bir toplum yapısının oluşmasına katkı sağlayacaktır. " ifadelerini kullandı.

Kaynak: Habermetre / Toplum

Kırşehir Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title