Haberler

Esnafa Teknoloji Uyarısı

Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Yüksel Kaya, Gelişmiş Ülkelerin Ekonomilerini Yakalayabilmek İçin Esnafın Teknolojiyi Yakından Takip Etmesinin Büyük Önem Taşıdığını Söyledi.

Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Yüksel Kaya, gelişmiş ülkelerin ekonomilerini yakalayabilmek için esnafın teknolojiyi yakından takip etmesinin büyük önem taşıdığını söyledi.

Yüksel Kaya yaptığı açıklamada, esnafın istihdama olan katkısının artması için kredi ve vergi indirimlerinin sağlanmasının yanı sıra teknolojiyi de takip etmesinin ayrı bir önem arz ettiğini belirtti. Esnafın yapılacak teşvik ve desteklerle yalnız başına ayakta duramayacağını belirten Yüksel, esnaf ve sanatkarında kendini yenilemesi gerektiğini kaydetti. Esnafın çeşitli desteklerle yurt içi ve yurt dışındaki fuarları gezerek teknolojinin yakından takip edilmesi aşamasında gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini dile getiren Yüksel, "Özellikle bölgemizde sayısal ağırlığı olan küçük esnaf ve sanatkarın üretimdeki paylarının artırılması, dolayısıyla istihdama katkılarının artırılması için kredi, vergi indirimi ve özellikle eğitim gibi teşviklerin en küçük esnafa kadar indirilmesi gereklidir. Bunun yanında kooperatifleşmenin teşvik edilmesi bilhassa KOSGEB, İş Kurumu İl Müdürlüğü, İl Özel İdareleri ve meslek odalarınca yurt içi ve yurt dışı fuarlara geziler düzenleyerek teknolojik gelişmelerin takip edilmesinin sağlanması noktasında eğitim ve girişimcilik önem arz etmektedir" dedi.

Türk insanının mücadeleyi seven, teknolojiyi yakından takip etmekte üstün yeteneklerinin olduğunu belirten Yüksel, "Bizler millet olarak mücadeleyi seven ve geleceğe daima güvenle bakan bir toplumuz. Burada esnafımıza düşen, sadece biraz kendini yenileme çalışmaları yapmasıdır. Önümüzdeki günlerde ülkemiz ekonomisinin daha iyiye gideceğini umuyoruz. Esnaf ve sanatkarımızın hak ettiği yere ulaşacağına, daha üretken ve müreffeh bir müteşebbis kesim olacağımıza dair inancımız tamdır. Bizler nice savaşları, ekonomik krizleri yılmadan, yorulmadan göğüslemiş, kahraman bir milletin evlatlarıyız. Bugünkü olumsuz şartların da gelip geçici olduğuna inanalım ve bu inançla yolumuzda emin adımlarla yürümeye devam edelim" diye konuştu.

(HA-SA) 29.04.2008 15:50 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title