Haberler

Esnafa Kredi Uyarısı

Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet ve Kredi Kooperatifi'nin Yıllık Olağan Genel Kurulu Yapıldı.

Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet ve Kredi Kooperatifi'nin Yıllık Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Fevzipaşa Caddesi üzerindeki Ünsal Düğün Salonu'nda bugün gerçekleştirilen genel kurul toplantısı, Kooperatif Başkanı Mahmut Özdemir'in açış konuşmasının ardından, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Doğu Anadolu Esnaf ve Sanatkar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Birlik Başkanı ve Erzurum Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akal'ın divan başkanlığına getirilmesiyle başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden genel kurulda daha sonra Yönetim kurulu faaliyet raporu ile gelir, gider ve denetim kurulu raporları okunarak üyeler tarafından tarafından ibra edildi. Raporların ibra edilmesinin ardından genel kurulun son bölümünde kooperatifin 2007 yılı tahmini bütçesi okundu. Kooperatif bütçesi yapılan oylamada, 292 Bin YTL gelir, 292 YTL gider olarak üyeler tarafından kabul edildi.

Oylamanın ardından konuşan Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mahmut Özdemir hem kooperatif üyelerine teşekkür etti, hem de sitemde bulundu. Kooperatif olarak 2006 yılında esnaf ve sanatkara 3 milyon YTL civarında kredi kullandırmayı hedeflediklerini ancak daha önce kullanılan kredilerin zamanında geri ödenmemesi ve yasal takibe düşmeleri sonucu ancak 1 buçuk milyon YTL kredi kullanabildiklerini söyledi. Kooperatifin, Halk Bankası aracılığıyla bir çok bankanın uyguladığı faizin altında esnaf ve sanatkarlara kredi kullandırdığına dikkati çeken Mahmut Özdemir, "Buna rağmen bazı üyelerimiz aldıkları kredileri zamanında ödemiyor. Bu para devletin parası, Ahmet'in, Mehmet'in parası değil. Yüzde 13'le aldığı krediyi geciktiği zaman faizi yüzde 40'lara çıkıyor. Bir insan kendi kendinine ancak bu kadar düşmanı olabilir." diye konuştu.

Daha sonra konuşan Divan Başkanı Hüseyin Akal da, özellikle Doğu bölgesinde uygulanan kredi faizlerinin yüksek olduğunu belirterek, faizlerin düşürülmesi yönünde çabalarının sürdüğünü dile getirdi.

(İS-İRT-Y)

03.02.2007 16:52 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title