Haberler

Esnafa Geriye Dönük Prim Borçlanması Getirilmeli

Güncelleme:

ESDER Genel Başkanı Mamhmut ÇELİKUS, esnaf ve sanatkarın geriye dönük prim borçlanmasını dört gözle beklediğini belirtti.

Bağkur' a kayıt yaptrmamış esnafın geriye dönük borçlanmasının önünün açılması gerektiğini belirten ÇELİKUS, "Esnafın mağduriyetinin giderilmesinin elzemdir." dedi.

BORÇLARIN SİLİNMESİ KONUSUNDA ÖDEME KOLAYLIĞI GETİRİLMELİ

"Yapılandırma kanunu ile dondurulan sigortalılık süreleri ve prim borçları esnaflarımızı ödeme kolaylığından, emekliliklerinden mahrum bırakmıştır. Bağ-kur sigorta prim borcunun hesaplanırken, borcun ait olduğu ay ve prim dikkate alınmalıdır."diyen ÇELİKUS esnaf ve sanatkarın bu şekilde kolay ödeme yapabileceğini belirtti.

Yapılandırmalar ile esnaf ve sanatkarlarımıza kolaylık gösterilmesi gerektiğine vurgu yapan ÇELİKUS, borç slime işleminin BAĞKUR' lu esnaf için dezavantaj olduğunu, esnafın borcu olduğu için silinen günlerini hiç ödeyememesinden dolayı zor duruma düşeceğine değindi. "Esnafımızın bu mağduriyetini gidermek için çalışmalara başlanılmalıdır. Esnafa silinen borçlarını ödemede kolaylık getirildiği gibi yeni ödeme kolaylıkları da getirilmelidir."diyerek esnafın yanında olunması gerketiğini belirtti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title