Haberler

Esnaf Şoku Atlatmaya Çalışıyor

Bursa'da dün intihar bombası saldırısının meydana geldiği Ulucami çevresindeki polis ekipleri tarafından perdelerle kapatılan bölge bugün saat 08.00'den itibaren yeniden yaya trafiğine açıldı. Belediye ekiplerinin temizlik yaptığı sadece yaya trafiğine açık sokaktaki esnaf da temizlik yaparken, kırılan camları değiştirmeye başladı.

Patlama anında Ulucamii batı kapsı aralığında lokantası bulunan Canan Çalış, "O kadar şiddetli bir gürültüydü ki başta doğalgaz patlaması zannettik. Canlı bomba denilince zaten tedirgin olduk" dedi. Canan Çalış, çalışanlarından birinin yaralandığını ve ona yardım etmeye çalıştığını, bu sırada birinin ikinci bir canlı bombanın olduğunu ve kendini patlatacağına dair sözler duyduğunu belirtti. Çalış, "Ortalık karmakarışıktı. Herkes birilerine koşuşturuyor. Yaralılar ortalıktaydı. Ama çok şükür ki zaiyat vermedik. Yaralılardan biri bizim çalışanlarımızdan biriydi. Mecburen ona bakmam gerekiyordu. O anda başka bir şeye odaklanmadım zaten" dedi.

Patlamadan etkilenen Rahmi Şahin de, dükkanlarının zarar gördüğünü ve onları toparladığını söyledi. Şahin, "Allah'a hamdolsun bir sıkıntımız yok. Herhangi bir zaiyatımız yok. Düşmanımız sevinmesin diye biz de hemen işimizi toparladık, iş yerimizi açtık" dedi.

Patlama ile ilgili zararlarının 100 bin lirayı bulabileceğini belirten Şahin, Vali Münir Karaloğlu'nun geldiğini ve bütün zararlarının karşılanacağını söylediğini belirterek "Yeter ki bir an önce toparlanalım. Sanki burada bu olay hiç olmamış gibi düşmanı sevindirmemek adına bize gerekli desteği verdi. Bizde sabaha kadar çalıştık. Şu an için işlerimizi hallettik" dedi.

BESOB BAŞKANI ESNAFLARI ZİYARET ETTİ

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Arif Tak da bu sabah patlama nedeniyle zarar gören esnafları ziyaret etti. Ziyaret sırasında gazetecilere açıklama yapan Tak, şöyle dedi:

"Allah'a şükür hafif atlatıldı. Teröristin ölmesiyle hadise neticelendi. Biz de esnaf sanatkarları geziyoruz şu anda moral vermek için. Moralleri de yerinde. Sıkıntı gözükmüyor bu konuda. Ama onların hedefi Türkiye'de huzursuzluğu çıkarmak, yabancıların gelmemesi, esnaf ve sanatkarların moralinin bozulması, milletin moralinin bozulması noktasında böyle bir teşebbüslerde bulunuyorlar. Valilik tespitler yaptı. Camlar takıldı. Ama büyük bir rakam söz konusu değil. Gezdik gördük. Fakat tam olarak bilmediğim için bir rakam vermeyeyim ama büyük bir rakam söz konusu değil. Can kaybı olmasın, mal mülk yerine gelir. O bakımdan cana zaiyat gelmediği için sevinçliyiz. Mal yerine gelecektir. Valiliğimiz bu konuda çalışmalar yapıyor. Zaiyat ne varsa hemen ödeniyor devlet tarafından karşılanıyor."

YARALILARIN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Bu arada patlama sonrası yaralanan 8 kişinin Muradiye ve Çekirge Devlet Hastanesi'ndeki tedavilerinin devam ettiği belirtildi. Sağlık Müdürlüğü yetkilileri yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığını açıkladı.

FOTOĞRAFLI

Görüntü Bilgisi 2807patlamaalanisabah koduyl bursa klasörüne geçildi.

Süre: 6 dakika 13 saniye Boyut: 289 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title