Haberler

Esnaf Odaları "Demirtaş'ı Destekliyoruz"

Güncelleme:

Batman Esnaf Odaları Birliği (BESOB), Cumhurbaşkanlığı seçiminde Selahattin Demirtaş'a destek vereceklerini beyan etti.

BESOB'tan yapılan açıklamada, "Ülkemiz, AKP'nin hükümet olmaktan muktedir olmaya evrildiği süreç boyunca baskılanmış, ötekileştirilmiş ve ülke, gerginliğin en uç noktasını Yaşar hale getirilmiştir. Hak arayan herkese terörist denmiş, örgütlenmek öcü gibi gösterilerek apolik, biat eden bir toplum yaratılmak istenmiş, geniş halk yığınları adeta sürüleştirilerek tepkisiz bir Halk tahayyülü kurulmuştur" denildi.

DEMİRTAŞ'A DESTEK NEDENLERİ AÇIKLANDI

Esnaf ve Satakarlar Odaları Birliği yönetimi tarafından yapılan açıklamada "Biz Batman Esnaf Odaları olarak, tüm bu nedenlerden dolayı Cumhurbaşkankığı seçiminde değişimin, gelişimin ve yeni yaşamın adayı Sayın Selahattin Demirtaş'ı Destekleyeceğimizi en üst perdeden ifade ederken, bunun gerekçelerini de paylaşmak isteriz; Emeğe ve İşçi sınıfına saygı gösteren; taleplerini kendi talebi gibi gören, Kadın kurtuluş ideolojisini benimseyen ve kadının özgürlüğünü toplumun özgürlüğü addeden, Anadilinde, parasız ve özgür yarınları hazırlayacak bir eğitim sistemini benimseyen, Doğaya ve çevreye saygılı üretim ve tüketim modellerini esas alan, Halkların barış, eşitlik ve özgürlük mücadelesinin Yılmaz neferi olan, Bireylerin dinsel, mezhepsel, etnik ve sosyo-kültürel tercihlerine saygı gösteren, Ve Kürt Halkı başta olmak üzere, eşitlik, adalet ve özgürlük talebi olan herkesi kucaklayan Yeni Yaşam hedefinin ve Halkların adayı Sayın Selahattin Demirtaş'ı,Cumhurbaşkanlığı seçiminde Destekleyeceğimizi ve seçim kampanyasında aktif rol alacağımızı kamuoyuna saygıyla ifade ederiz. Halkımıza, emekçilere, kadınlara ve gençliğe çağrımız, Sayın Demirtaş'ın yüksek bir katılımla desteklenmesi yönündedir" şeklinde açıklama yapıldı.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Selahattin Demirtaş Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title