Haberler

Esnaf Çalıştayı Yapıldı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'nın gelinen noktada dünyanın en ileri şehirleriyle yarıştığını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'nın gelinen noktada dünyanın en ileri şehirleriyle yarıştığını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinin, Antalya Esnaf Sanatkarları Odaları Birliği (AESOB) işbirliğile bu yıl ikincisi düzenlediğe Esnaf Çalıştayı yapıldı.

Türel, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, belediye yönetimi olarak yol haritalarını esnafla belirlediklerini belirterek, bu tür toplantıları geleneksel hale geleceğini söyledi.

Esnafın, bir şehrin kültürü, kimliği ve ruhunun en önemli unsuru olduğunu dile getiren Türel, şunları kaydetti:

"Bir şehri, esnafı geliştirir. Esnaf şehre canlılık verir, ruh verir. Caddeler, dükkanlar, mağazalar, lokantalar kapalı olsa o şehir çöle döner. Bir şehirde turizm ve ticaret esnafların becerisi ile esnafların gayreti ile gelişir. Antalya geçmişte bir tarım şehriydi. Ticaret, 1990'lardan itibaren biraz da turizm ve şehrin gelişmesiyle birlikte canlandı. Fakat sonradan turizmde 'her şey dahil' sistemi geldi. Otellerimiz 5 yıldızlı oldu. Ben de ATSO başkanıydım. 2000 öncesinde diyordum ki oteller 5 yıldız ama çevre tek yıldız. Şimdi yaptıklarımızla artık turizmciler de bunu teyit ediyor. Antalyamız otelleri 5 yıldız ama çevremiz 3 yıldız hale geldi. Antalya'nın çevresini de 5 yıldız yapacağız. Bugün Kadınlar Plajı çok eleştirildi ama 5 yıldızlı bir tatil köyü gibi hizmet veriyor. Balık Çarşımız aynı şekilde. Fiyatlar, esnafın hizmet verdiği vatandaşın kesesine uygun. Aynısını Atatürk Parkı'nın içerisinde bir sosyal tesiste gerçekleştirdik. İşte Tünektepe, hem kaliteli hizmet hem de uygun fiyat. Böylelikle 5 yıldız kalitesini vatandaşın bütçesine uygun bir şekilde vermeye çalışıyoruz."

Türel, Antalya'nın hayata geçirilen projelerle artık eskiden özenilen dünya şehirlerinden farkı olmadığını belirterek, "Bugün Antalya her bakımdan dünyanın en ileri şehirleri ile adeta yarışıyor. Ben hep söylerdim, onlar koşuyor biz yaya kalamayız. Biz onları geçmek için depar atıyoruz artık." dedi.

Projeler hakkında bilgi veren Türel, Antalya'nın geleceğe daha güvenle ulaşması için ellerinden gelen tüm çabayı gösterdiklerini ifade etti.

Çalıştay sonunda AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Türel'e plaket takdim ederek, esnafa verdiği destek dolasıyla teşekkür etti.

Çalıştaya esnaf oda başkanları ve belediye bürokratları da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Menderes Türel Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title