Haberler

Eşme'de Çekirge Mücadelesi

Uşak Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Güngör Eşme ilçesinde çekirge yoğunluğu bulunan meralarda ilaçlama yapıldığını söyledi.

Uşak Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Güngör Eşme ilçesinde çekirge yoğunluğu bulunan meralarda ilaçlama yapıldığını söyledi.

Güngör, gazetecilere yaptığı açıklamada Eşme ilçesi Yaylak mevkinde bulunan meralarda çekirgelere karşı ilaçlama yapıldığını söyledi. Mayıs ayının son haftasında başlayan ilaçlama çalışmalarında başarıya ulaşıldığını belirten  Uşak Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Güngör kış aylarının ılıman geçtiği dönemlerde çekirge sayısında artış olduğunu ifade etti.

Çekirge sayısındaki artışın meralara ciddi zarar verdiğini kayderen Güngör, "Bu yıl kış beklediğimizden daha ılık geçti. Bu nedenle  özellikle Eşme ilçesi Yaylak mevkindeki meralarda çegirge yoğunluğu tespit ettik. Yaklaşık 5 bin dekarlık bir alanda ilaçlama yaptık. Bir çekirge her gün kendi ağırlığı kadar besin tüketebilir. Bir çekirge 50-80 adet yumurta bırakabilir. Sıcaklık 34 dereceye ulaştığında bu yumurtalar çatlar ve çekirgeler büyümeye başlar. Yoğun çekirge varlığı meralara ve ekili arazilere zarar verir. Bu nedenle mücadle edilmesi önemlidir" dedi. - Uşak

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title