Haberler

Eskişehispor ve Galatasaray Kupa İçin...

Eskişehirspor ile Galatasaray, 52. Ziraat Türkiye Kupası finalinde şampiyonluk için karşı karşıya geliyor.

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk kupası sahibini bulurken, sıra Ziraat Türkiye Kupası'na geldi! Galatasaray ile Eskişehirspor, bu yıl 52.'si düzenlenecek kupanın finali için Konya Atatürk Stadı'nda sahaya çıkacak ve kupayı müzelerine götürmek adına mücadele edecekler. Saat 20.00'de başlayacak ve Hüseyin Göçek'in düdük çalacağı final maçını ATV canlı yayınlayacak.

Ziraat Türkiye Kupası'nda 9 aylık macera bu gece noktalanıyor! Çalkantılı bir sezon başlangıcının ardından Süper Lig'de beklenen performansın uzağında kalan ve yarışta Fenerbahçe'ye oldukça erken haftalarda geçilerek eleştiri toplayan Galatasaray, sezonu kupasız kapatmamak adına bu finale büyük önem veriyor. Ertuğrul Sağlam yönetiminde ligde istediği çıkışı yapamayan Eskişehispor ise 27 yıl sonra çıktığı ilk finalde, 43 yıllık şampiyonluk özlemini giderip, ikinci kez bu kupanın sahibi olmak istiyor.

Teknik adamlardan çağrı...

Gruptan ikinci çıktı!

Kupaya dördüncü kademeden dahil olan Galatasaray, ilk turda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u penaltılara giden maçta elerken, bir sonraki tur Balıkesirspor'u 4-0 yenerek gruplara kaldı. Medical Park Antalyaspor, Elazığspor ve Tokatspor'un yer aldığı grubunda 11 puanla Antalyaspor'un ardından ikinci sırada yarı finalist olan sarı-kırmızılılar, bu turda ise Bursaspor'u 2-2 ve 5-2'lik skorla geçerek finale yükseldi.

Final vizesi deplasmandan!

Eskişehirspor ise kupaya ikinci kademeden başladı. 3. Lig takımlarından Çıksalınspor'u 7-0 ile geçen Es-Es, diğer turda 2. Lig ekibi Alanyaspor'u 2-0 ile eledi. Dördüncü kademede yine 3. Lig temsilcisi Belediye Vanspor'u 4-1 ile saf dışı bırakan kırmızı-siyahlılar, beşinci kademede ise Fenerbahçe zaferi ile gündeme taşınan Fethiyespor'u 3-0 ile eleyerek, gruplara kaldı. Bursaspor, Akhisar Belediyespor ve Sivasspor'la mücadele ettiği grubundan 13 puanla lider olarak çıkan Eskişehispor, yarı finalde de Medical Park Antalyaspor karşısında 0-1 ve 3-1'lik skorlarla üstün gelerek, finalist oldu.

Aslan 15, Es-Es 2. kupa için sahada!

Galatasaray, Türkiye Kupası'nda en başarılı ekip konumunda… 1962-63 sezonunda başlayan organizasyonda ilk 4 kupanın sahibi olan sarı-kırmızılılar, sonuncusu 2004-05 sezonunda olmak üzere tam 14 kez bu kupayı müzesine taşıdı. Bu anlamda bir rekoru da elinde bulunduran Galatasaray, 5 kez de finalde kaybetti. Eskişehispor ise ilk ve tek kupasını 1970-71 sezonunda finalde Bursaspor'u eleyerek kazandı. Kırmızı-siyahlılar iki finalden ise elleri boş ayrıldı.

Kadrolar

Sakatlığı devam eden Didier Drogba'dan yararlanamayacak olan Galatasaray'ın karşılaşmaya kalede Muslera, defansta Hakan, Semih, Chedjou, orta sahada Sabri, Melo, Telles, Selçuk, hücum hattında ise Sneijder, Burak ve Umut'tan kurulu bir kadro ile çıkması bekleniyor. Eskişehirspor'un olası ilk 11'i ise Boffin, Kamil, Servet, Akaminko, Lawal, Hürriyet, Erkan, Özgür, Jorquera, Bienvenu şeklinde…

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Türkiye Kupası Eskişehirspor Galatasaray Fenerbahçe Spor Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title