Haberler

Eskişehirspor - Trabzonspor Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig'in 30.haftasında Eskişehirspor, evinde ağırladığı Trabzonspor'a 1-0 mağlup oldu.

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Eskişehirspor, evinde ağırladığı Trabzonspor'a 1-0 mağlup oldu.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, bugün sahada iyi oynadıklarını fakat bir türlü girdikleri gol pozisyonlarını değerlendiremediklerini söyledi.

"Maalesef futbolda oyunun ne olduğu değil sonuç çok daha ilgi çekiyor" diyen Yanal, "Biz bugün sahada iyi oynadık, sadece sonucu alamadık. Oyunu çevirme konusunda birçok denemeler yapsak da bir türlü golü bulamadık. Rakibimizin oynadığı oyuna karşı oyuncularımın oyunun belli bir bölümdeki çabası bana göre yeterliydi. Bana göre her şeyi denediler. Yapabilecekleri tüm zorlamayı denediler. Bu takım kupada yarı final oynadı ve ikinci karşılaşmaya çıkacak. Final oynayabilecek bir takım. Takım nasıl önceden kazanıyorsa yine kazanmaya devam edecektir. Ben onlara güveniyorum. Ayrıca kupada finali oynadığımızda seyirciyle eski duygusallığımızı yeniden yaşayacağız" dedi.

Bir gazeteci tarafından Kamara'nın neden kadroda yer almadığının sorulması üzerine Yanal, "31 tane futbolcu var. Kamara'da 31 futbolcudan bir tanesi. Zaman zaman o da formsuzluk yaşayabiliyor. Onun biraz dinlenmeye ihtiyacı var" cevabını verdi.

Yanal, tribünlerden gelen istifa çağrılarını da değerlendirerek, şöyle konuştu:

"Bugün Türkiye Futbol Federasyonu'nun tespit olmuş olduğu bir paylaşım var. Bu paylaşım başarı üzerine kuruluyor. Biz maalesef başarı üzerine kurulmuş paylaşımlar diye kazanana ödediğimiz para yüzünden çok ciddi bir şekilde futbolun başka değerlerini ıskalamış durumdayız. Şuanda futbol, sonuç oyunu olmaktan başka hiçbir öteye geçmiyor. Futbolun çok önemli değerleri var. Ben burada kaldığım veya başka yerde olduğum, futbolun içerisinde olduğum sürece futbolun çok daha önemli değerlerinden ödün vermeyeceğim. Ben 19 ay Trabzon'da yaşadım. Trabzon kenti futbolu her şeyiyle yaşayan bir kent. Eskişehir ise buna çok benzer bir kent ve daha da fazla olguları var. Ama 12 sene karanlık bir noktası da var. Bu takım belki ligin en iyi oynayan takımı. Biz mağlup oluyoruz hiç önemli değil. Ama inanın, içeride konuştuğumuz her şey, hakemlere karşı davranışımız, futbola olan yaklaşımımız hiçbir zaman saygının ötesine geçmiyor. Tabi bugün biz kaybettik ama kazandığımızda inanın alkışlanacağız. Her şey skor değil, ama biz her şeyi bıraktık skoru yönetmeyi çalışıyoruz. Biz o kültürü de tribünlere verdiğimizde, Şenol Güneş çok değerli bir futbolcuydu, her şey Şenol Güneş'in suçu muydu? O oyunu oynatmak o değerlerin peşinden gittiğine yüzde yüz eminim. İyi. Bugün ben gideyim, öbürü gelsin, o skoru alamasın skoru bir gün alamayacaksınız. Sadece bir takım şampiyon olacak. Bizde ikincilik başarısızlıktır."

Eskişehirsporlu oyuncu Necati ise, bu aralar şansın yanlarında olmadığını ifade ederek,

"Şuan bir bölünmüşlük yaşıyoruz. Bunun ne şehre, ne taraftara bir faydası olacağını düşünmüyorum. Birleşmemiz gerekiyor. Kupada şansımız hala var. Kimse yenilgiyle sahadan ayrılmak istemez. İnşallah bir galibiyet alıp yeniden yükselişe geçeriz" diye konuştu.

Eskişehirsporlu futbolcu Özgür ise, son haftalarda birçok gol pozisyonuna girdiklerini fakat bunları bir türlü değerlendiremediklerini belirterek, Türkiye Kupası'nı Eskişehir'e getirerek taraftarlarla yeniden bir bütün olacaklarını bildirdi.

TRABZONSPOR CEPHESİ

Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas ise, "Çok iyi bir takıma karşı alınmış altın değerinde 3 puan" diyerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Özellikle taktiksel açıdan Veysel'in çıkışlarını kontrol etmek istedik ve bunu başardık. İlk yarıda oyunun kontrolü bizim elimizdeydi ama ikinci yarıda Eskişehirspor daha baskılı oynadı. Aldığımız galibiyetle önümüz biraz daha açıldı. Gençlerbirliği maçını da kazanmak istiyoruz."

Maçın tek golünü atan Trabzonsporlu futbolcu Adrian da, çok önemli bir galibiyet aldıklarını kaydederek, mutlu olduklarını aktardı.

Trabzonsporlu bir diğer futbolcu Mustafa ise, sahada çok iyi mücadele ettiklerini anlatarak, "2 sene önce Eskişehir'e geldiğimizde 'Mustafa ağabey' diye bir taraftarımız maç sonucunda kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti. Ona Allah'tan rahmet diliyoruz ve ailesine sabır diliyoruz. Bu maç bizim rahatlamamız için çok önemliydi. Bu akşam kazandık ve mutluyuz. Taraftarlarımızın hiç şüphesi olmasın Türkiye Kupası'nı da Trabzon'a getireceğiz. Sadece taraftarlarımız bize her zaman destek olsunlar" şeklinde konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Eskişehirspor Ersun Yanal Trabzonspor Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title