Haberler

    Eskişehirspor Taraftarları Ayder Tribünü'nün Açık Hava Müzesi Olmasını İstiyor

    Türk futbolunun efsane kulüplerinden biri olan Eskişehirspor'da taraftarlar yıkılarak yerine Millet Parkı yapılacak olan Eskişehir Atatürk Stadı'nın efsane tribünü Ayder'in yıkılmadan park içinde açık hava taraftar müzesi yapılması için kampanya başlattı.

    Türk futbolunda şehir takımları arasında en renkli ve ateşli taraftara sahip kulüplerinden biri olan Eskişehirspor, 2016 yılında açılan 35 bin kişilik Yeni Eskişehir Stadı'nda maçlarını oynamaya başlamıştı.
    1953 yılında bu yana siyah kırmızılı takıma ev sahipliği yapan Eskişehir Atatürk Stadı ise yıkılarak yerine Millet Parkı yapılacak. Eskişehirspor taraftarları,Türkiye'nin ilk tribün grupları arasında yer alan, Türkiye'de ilk tribün koreografisini gerçekleştiren Ayder taraftar grubunun maçları takip ettiği ve Ayder Tribünü olarak adlandırılan tribünün yıkılmadan, Millet Parık içinde müze haline getirilmesini istiyor.
    Eskişehirspor taraftarları sosyal medyada #AyderTribünüYıkılmasınetiketiyle başlattıkları kampanyayla Ayder Tribünün yıkılmaması için yetkilelere sesleniyor.
    Boğazın Kırmızı Şimşekleri Derneği Başkanı Selahattin Erdoğan da Ayder Tribünü'nün yıkılmaması gerektiğini ifare ederek, "Amigo Orhan efsanesinden sonra Eskişehirspor ve Türk futbol camiasında efsane olan AYDER grubunun bulunduğu ve AYDER tribünü olarak anılan bölüm yapılacak olan Millet Bahçesi'nin tarihi bir parçası olarak kalmalıdır.
    Ayder tribünün, Türkiye'nin en tutkulu futbol kenti olan Eskişehir'in orta yerinde anıtlaştırılmak suretiyle yaşatılması, bu efsanenin gelecek nesillere aktarılması noktasında olddukça önemli bir hizmet olacaktır. Hatta bu bölüm küçük çaplı bir Eskişehirspor Açık Hava Müzesi haline getirilebilir.
    Merhum Başkanımız Dr. Aziz Bolel başta olmak üzere, efsane olmuş yöneticilerimiz, futbolcularımız, teknik direktörlerimiz ve elbette efsane Amigo Orhan'ımızın heykelleri ile süslenen bir Açık Hava Müzesi tüm Eskişehir halkı ve Eskişehirspor sevdalılarının gönlünde mutluluk rüzgarları estirecektir." dedi.

    Kaynak: Skorer / Spor

    Mustafa Kemal Atatürk Eskişehirspor Eskişehir Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title