Haberler

Eskişehirspor Sözleşmeleri Dondurdu

Güncelleme:

Eskişehirspor, şike iddiaları üzerine Bülent Uygun, Ümit Karan ve Mehmet Yıldız'ın sözleşmelerini dondurdu.

Eskişehirspor, şike iddiaları üzerine gözaltına alınan teknik direktör Bülent Uygun, sportif direktör Ümit Karan ve futbolcu Mehmet Yıldız'ın sözleşmelerini dondurdu.

Tesislerde basın toplantısı düzenleyen Eskişehirspor kulübü Başkanı Halil Ünal, gelişen olaylar karşısında yönetim kurulunun olağanüstü toplanarak bazı kararlar aldığını söyledi.

Ünal, gözaltına alınan Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Sportif Direktör Ümit Karan ve Sivasspor'dan yeni transfer ettikleri Mehmet Yıldız'ın akit ve sözleşmelerini yarı kararları gelene kadar dondurulduğunu açıkladı. Ünal şöyle devam etti:

"Bu sabah Türk futbolunun önemli dönüm noktalarından bir tanesi diye adlandırılabilinecek kulüp başkanları, teknik direktörler, futbolcular ve menajerlerin de aralarında bulunduğu 40'ı aşın arkadaşımız gözaltına alınmıştır. Soruşturma gizlilik kapsamında yürütülmekte.

Ancak Eskişehirspor kulübümüzün ve takımımızın teknik direktörü, sportif direktör ve yeni transfer olan Mehmet Yıldız'ın da aralarında bulunduğu 3 arkadaşımız da bizden gözaltına alınmıştır. Eskişehirspor kulübü tarihinde bu tarz olaylara asla müsemma göstermeyen bir çizgi içerisinde bugünlere gelmiştir.

Tarihi anlı şanlı, futbolda Anadolunun hep önderliğini yapmış olan kulübümüz bugün itibariyle yüce yargı kararlarına saygı duyduğu, türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu kabullenen bir yapı içerisinde yönetilmektedir.

Dolayısıyla yargıdan gelecek cevabın tarafımıza bildirildiği güne kadar, yüce yargının kararını elimize aldıktan snra tekrar oturup değerlendirmemizi yapıncaya kadar teknik direktörümüz Bülent Uygun, sportif direktörümüz Ümit karan ve futbolcumuz Mehmet Yıldız'ın akit ve sözleşmeleri dondurulmuştur. "

Ünal, yargıdan gelecek karar çerçevesinde yönetim kurulunun tekrar toplanarak Uygun, Karan ve Yıldız ile devam edip etmeyeceklerini görüşeceklerini söyledi. Yaşanan olaydan Türk futbolu ve gözaltına alınanlar adına üzüntü duyduklarını ifade eden Ünal şöyle devam etti:

"Umarız ki altı boş çıkar. Ancak bunun altı dolu çıkıp da arkadaşlarımız ceza aldıkları takdirde bu arkadaşlarla yolları ayıracağız. Takımımız her zaman sahada kendisine yakışacak şekilde herkesi yenmek adına mücadele ye çıkacaktır. Bugüne kadar bu böyle olmuş bundan sonra da böyle olacaktır. Bu süre içerisinde yargının önüne bir takım deler çıkarsa mesele bireyseldir, kulübümüzü, takımımızı bağlamaz.

O arkadaşlar hakkında gerekli işlemi yargı yapacaktır. Gözaltına alınmalarla ilgili bizim bir bilgimiz yok. Bizde gelişmeleri basından izliyoruz. Hukukçularımızı gönderdik, görüştüler. Onların da hangi çerçevede alındıkları konusunda bilgileri yok.

Verilecek yargı kararına Eskişehirspor kulübü her zaman saygı duyar. Mesele tamamen kulübümüzün dışında gelişen bir olaydır Bu tarz şaibeler içerisinde olan teknik direktörümüz, sportif direktörümüz ve futbolcumuzla ilgili dondurma kararı aldık. "

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title