Haberler

Eskişehirspor Moral Buldu

Güncelleme:

Bursaspor'u kendi sahasında 2-0 yenen Eskişehirspor, taraftarlarını sevindirdi.

Bursaspor'u kendi sahasında 2-0 yenen Eskişehirspor, taraftarlarını sevindirdi. Maç sonrası her iki takımın teknik direktörleri ile futbolcuları düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendirdi.

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, liderliği hedefledikleri maçta puansız ayrıldıklarını söyledi. Sağlam şöyle konuştu:

"Önemli rakiplerimizden Eskişehirspor ile karşılaştık. Eskişehirspor zaten iyi bir kadroya sahip. Önemli bir taraftar desteği var. Burada kazanarak grubumuzda lider olmak amacıyla gelmiştik. Kazananın grubun lider olacağı bir karşılaşma oynandı. Çarşamba günkü yarı final karşılaşmasından sonra Türkiye Kupası'nda finale çıkıp Avrupa kupalarına katılmayı garantilemiş olmak bizim bu sezonla alakalı Avrupa hedefimizin gerçekleşmesini ortaya çıkardı. Bu doğrultuda tabiki önceki maçın yorgunluğunu bir vesile olarak ortaya atarak hem de genç ve bu sezon çok fazla görev veremediğimiz arkadaşlarımızı görme, önümüzdeki sezonla alakalı fikirlerimizi sabitlemeyle ilgili olarak bugün kupa maçında oynamayan 7 oyuncuyu oynattım. Ama her şeye rağmen bu oyuncular bizim takımımızın oyuncusu. Bu nedenle galibiyetin veya kötü oyunun mazereti olarak bunu öne sürmek istemiyorum aksine bu arkadaşlarımızın daha fazla buldukları şansı değerlendirmek açısından bu fırsatı kullanma açısından daha üstün bir performans göstermelerini bekliyordum. Ama maalesef görev verdiğimiz birçok oyuncumuz istediğimiz performansa ulaşamadı. Bundan sonraki kalan karşılaşmalarımızda da bu arkadaşlarımıza görev vermeyi sürdüreceğiz. Bugün kötü bir oyun oldu. Kendi yaptığımız hataları ve kötü oyunumuzu ortaya koymak zorundaydık. Kötü oyunumuz ve kötü mücadelemizden sonra hakemin çok kötü yönetiminin bize faydası olmayacağını söylemek istiyorum. Bizim takımın gerçeği bir kez daha ortaya çıktı. Olayı ciddiye alıp, iyi mücadele edemediğimiz için maçlarda böyle kötü görüntüler ortaya çıkıyor. Ama tam tersi durumu 3 gün önce yaşadık. Bizim anlayışımıza uygun olan oyuncularla bundan sonraki dönemde de bu anlayışımızı sahaya yansıtabilecek oyuncularla yolumuza devam edeceğiz. Eskişehirspor'u tebrik ediyorum. Perşembe günü Eskişehirspor ile bir maç daha oynayacağız. O maçı bu maçtan iyi oynayıp, kupa maçı gibi oynayıp tekrar Süper Final'de de iddialı duruma gelmeye çalışacağız."

Bursasporlu Okan da, "Biz zor maç bekliyorduk. Ama bu kadarını beklemiyorduk. Hakem hataları da vardı. Bu kadar zor bir maç beklemiyorduk. İnşallah bir dahaki karşılaşma daha iyi olacak. Önümüzdeki karşılaşma ile puan almaya başlayacağız" dedi.

Yeşil-Beyazlı takımın başarılı futbolcularından Musa ise, "Eskişehirspor ile tekrar karşılaşmıştık ve 3-0 gibi galibiyet almıştık. Bu kupa maçı ve çok büyük avantaj taşıyan bir maçtı. O maçı aldıktan sonra Avrupa'yı garantilemiş olduk. Ama bu ligde iddiamızı devam ettirmeyeceğiz anlamına gelmez. Bunu düşünmedik ve hiçbir zaman da düşünmeyiz. Ligde de iddiamızı devam ettirerek ligi iyi bir yerde bitirip, gerekirse oradan tekrar lider olarak UEFA'ya gitmek istiyorduk. Bizim açımızdan bugün kötü geçti. Aslında daha fazla baskı bekliyorduk. Bunu Sivas maçında da yaşamıştık. Yoğun bir baskı ve stres yaratacak bir ortam yoktu. Kötü oynadık ve sonucunda da mağlup olduk. Önümüzdeki Eskişehirspor karşılaşmasından galip gelerek ligi iyi bir yerde bitirmek istiyoruz" diye konuştu.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, aldıkları galibiyetle lider olduklarını belirtti. Futbolcularını tebrik eden Yanal, şunları kaydetti:

"Hafta içinde oynadığımız kupa maçı sonrası yine aynı rakibimizle oynadık. 3 farklı karşılaşmanın ikinci ayağında biz galip geldik. İlk karşılaşmada yaşadığımız oyun rakibimizin bize istediği oyunu kabul ettirmesi ile turu geçti. Bugün iyi bir oyun sergiledik. Oyuncular özellikle ilk yarı rakibi baskı altına alarak hem pozisyon üretmede hem de oyunu kontrol etmede oldukça başarılıydılar. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Hak ettiğimiz bir galibiyet oldu. Bursaspor ile oynayacağımız bir karşılaşma daha var. o da deplasmanda. Şuanda lideriz. Bu karşılaşmada rekabetçi ve zor bir ortamda geçecek. Her iki takım da kazanmak için oynayacak. Bu karşılaşmaların zevkini, keyfini aslında bir tarafa bıraktığımızda bu gerginliğin de oyuncular üzerinde özellikle 34 haftalık lig sonrasında ekstra playoffun da ağırlığıyla oldukça zor geçiyor. Bütün takımlar bu bakımdan zorlandı. Biz ekstradan yarı finale kaldık ve yarı final oynadık. Oyuncuların mücadelesi zaman zaman düşse de bence bu karşılaşmaların sonuçlarını alabilecek en iyi takımız. Oynayacağımız 3 karşılaşmayı da kazanarak bu grubu birinci bitirmeyi amaçlıyoruz."

Eskişehirspor'un kalecisi Kayacan, "3 puan aldık. Mutluyuz. Bugün playofda ben ilk maçımı oynadık. Bunun içinde mutluyum. İyi bir maç oynadığımı düşünüyorum. Takım olarak iyi oynadık. Özellikle sıcak hava çok etkiledi. Sonuçta rakibimizi 2-0 yendik. İnşallah Perşembe günü Bursaspor maçında daha iyi oynayıp grubu lider olarak bitirmek istiyoruz" diye konuştu.

Orta sahanın başarılı isimlerinden Alper de, "Hafta arası Bursaspor'a karşı kötü bir mağlubiyet aldık. Bizi desteklemeye gelen binlerce taraftarımızı çok üzdük. Biliyoruz bize tepkiler de oldu. Üzüntülerini değişik şekillerde belirtenler oldu. Bugün taraftarlarımızdan özür dilemek için sahaya çıktık. Bu maçı alarak lider olmak istiyorduk. Maçtan önce Bursaspor'u yenmemiz halinde grubumuzda lider olacağımızı biliyorduk. Bunu da başardık. Bursaspor'u Perşembe günü Bursa'da tekrar yenmek istiyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ertuğrul Sağlam Eskişehirspor Bursaspor Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title