Haberler

Eskişehir - Yakınları Senet İmzalarsa Hastaneden Çıkacak

Eskişehir'de 51 Yaşındaki Bayram Doruk'un Tedavi Masraflarını Ödenmediği İçin Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (esogü) Hastanesi'nde Rehin Kaldığı Öne Sürüldü. Bayram Doruk'un 24 Yaşındaki Kızı Ayşe Doruk, "babam Hastanede Rehin Kaldı. Yaklaşık 20 Bin Tl'lik Senede İmza Atarsak Babamı Hastaneden Çıkarabileceğiz" Dedi.

ESKİŞEHİR'de 51 yaşındaki Bayram Doruk'un tedavi masraflarını ödenmediği için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi'nde rehin kaldığı öne sürüldü. Bayram Doruk'un 24 yaşındaki kızı Ayşe Doruk, "Babam hastanede rehin kaldı. Yaklaşık 20 bin TL'lik senede imza atarsak babamı hastaneden çıkarabileceğiz" dedi.

Bayrak Doruk 31 Ekim 2009 tarihinde Malatya yakınlarında kullandığı kamyonun şarampole yuvarlanması sonucunda ağır yaralandı. Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kaldırılan evli 3 çocuk babası Bayram Doruk'un belden aşağısı felç oldu. Bayram Doruk, yapılan tedavisinin ardından taburcu edilerek yakınları tarafından memleketi olan Eskişehir'e getirildi.

Babasının kamyonda şoför olarak çalıştığını söyleyen Ayşe Doruk, "Babam Kayseri'nden Elazığ'a kamyonla iplik ve klozet götürürken yolda aracının frenleri patlamış. Yolda araçlara çarpmamak canını feda ederek kamyonuyla şarampole uçmuş" dedi.

BAĞ-KUR, PRİM BORÇLARI NEDENİYLE TEDAVİ MASRAFLARINI KARŞILAMIYOR

Eskişehir'e getirdikleri babası Bayram Doruk'un geçirdiği trafik kazasına bağlı olarak rahatsızlandığını anlatan Ayşe Doruk, babasını 2 Şubat 2010 tarihinde Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne götürdüklerini söyledi. Buradan babasının ESOGÜ Hastanesi'ne sevk edildiğini belirten Ayşe Doruk şöyle konuştu:

"Babam hastanede 35 gün tedavi gördü. Doktorlar taburcu edilmesine karar verince hastane yetkilileri bizden 10 bin 280 TL istedi. Babam, Bağ-Kur'lu olduğu için kendisine yeşil kart çıkaramadık. Bağ-Kur da prim borçları nedeniyle babamın sağlık hizmetlerinden yararlanamayacağını belirtti. Valilik de masrafları üstlenmedi. Babam 25 gün rehin kaldıktan sonra ben senet imzalayıp babamı hastaneden çıkardım. İmzaladığım senedi valilikteki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na götürdüm. Onlar bu kadar fazla miktardaki parayı ödeyemeyeceklerini söyledi."

TABURCU EDİLDİ, HASTANEDEN ÇIKAMIYOR

Ayşe Doruk, yeniden rahatsızlanan babasını 7 Nisan 2010 tarihinde ESOGÜ Hastanesi'ne götürdüklerini söyledi. Anestezi Yoğun Bakım Servisi'nde tedavi altına alınan babasının 27 Nisan 2010 tarihinde doktorlar tarafından taburcu edilmek istendiğini belirten Ayşe Doruk, "Hastane yetkilileri yaklaşık 20 bin TL'lik tedavi masrafını ödemeden babamı çıkartmıyorlar. Babam 11 gündür hastanede rehin tutuluyor. Hastane yetkilileri bizden senet imzalamamızı istiyor. Zaten hastaneye 10 bin 280 TL borcumuz var. Yeniden senet imzalarsak bu parayı hiç ödeyemeyiz. Valiliğe ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na gittim, bir sonuç alamadım. Valilik 'orası özerk, yetki sınırlarımız içinde değil, onlarla çözeceksiniz' diyor" diye konuştu.

ESOGÜ Hastanesi yetkilileri, prosedür gereği hastane masraflarına karşılık senet imzalanması gerektiğini söyledi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri ise hastane masraflarının kendileri tarafından karşılanması için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'ne talepte bulunacaklarını belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title