Haberler

Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Eti Maden Kırka Bor İşletmesini Ziyaret Etti

Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Seyitgazi İlçesi Kırka Mahallesinde kurulu bulunan ülkemizin en büyük bor üreticisi Eti Maden Kırka Bor İşletme Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Seyitgazi İlçesi Kırka Mahallesinde kurulu bulunan ülkemizin en büyük bor üreticisi Eti Maden Kırka Bor İşletme Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Vali Çelik, Seyitgazi Kaymakamı Ertuğrul Avcı'nın da katıldığı ziyarette, işletmenin yeni faaliyete geçen tesisleri yerinde inceledi. Seyitgazi ilçesine bağlı Kırka Mahallesinde yer alan İşletmenin 1970 yılında kurulduğunu söyleyen İşletme Müdür vekili Ersan Ayten, yapılan çalışmalar hakkında Vali Çelik'e kısa bir bilgi verdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti aktaran İşletme Müdür vekili Ayten; "1970 yılında şantiye teşkilatı ile başlayan kuruluş, 1972 yılında 400 bin ton/yıl tinkal konsantresi kapasiteli tesisin temelinin atılması ile tesis statüsüne kavuşmuş, konsantratörün devreye alınması ile 1975 yılında işletme statüsünde faaliyet göstermeye başlamıştır. Madencilik, kimya, metalürji, enerji ve lojistik alanlarında faaliyet gösteriyoruz. Yılda 1 milyon 624 bin ton bor üretim kapasitemize ek olarak,2014 yılı haziran ayı içerisinde Eti Matik Borlu Temizlik ürününü piyasaya sunduk ve ürünümüz artık marketlerde satılmaya başlandı" diye belirtti.

Verdiği bilgilerden dolayı İşletme Müdür vekili Ayten'e teşekkür eden Eskişehir Valisi Çelik, daha sonra 1976 yılından beri tutulan İşletme Özel Defterini imzaladı. Çelik, deftere; "Eti Maden işletmeleri Kırka Bor Tesislerinin ülkemiz ve ilimiz ekonomisine yaptığı katkının son dönemlerde ilave yatırımlarla bir düzeyde artmış olması memnuniyet vericidir. Tesis çalışanlarını tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum" diye yazdı.

Daha Sonra Eskişehir Valisi Çelik'e, İşletme Müdür vekili Ayten tarafından, yapmış olduğu ziyaretin anısına, işletmenin Susuz Boraks Tesislerinde üretilen Toz Etibor-68 yazılmış, üzerinde Türkiye Cumhuriyeti yazılı Türk Bayrağı temalı tablo, isminin yazdığı Boraks madeni ve Eti Matik deterjanı hediye edildi. Verilen hediyelere memnuniyetini dile getiren Eskişehir Valisi Çelik; "Yerli ham madde olan bordan elde edilen karın ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını kaydetti. Eti Matik isminin duyulması vatandaşlarımız tarafından talep edilmesi bizleri memnun ediyor. Gerçekten dünya standartlarında ve tamamen doğal olan bu ürünü bizler de tercih edeceğiz. Yaptığınız çalışmalar bizleri gururlandırıyor" diye belirtti.

Yeni faaliyete geçen Penta 5 Fabrikası ve açık ocak tesislerini inceleyen Eskişehir Valisi Çelik, işletmeler arası kontrollerin yapıldığı sistem odasını, fabrikaların çalışması hakkında kısa bir brifing aldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Eti Maden Eskişehir Seyitgazi Kırka Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title