Haberler

Eskişehir Sinan Oğan: Sarayın Başkanlık Rüyaları Başarısızlığa Mahkum

MHP'de genel başkan adaylarından Sinan Oğan, Ak Parti'nin baskın bir seçimle MHP'yi baraj altında bırakma gibi bir niyetinin olduğunu ileri sürerek, "Bizim çıktığımız bu yol başarıya ulaştığı takdirde 'Saray'ın başkanlık rüyaları başarısızlığa mahkum olacaktır" dedi.

MHP'de genel başkan adaylarından Sinan Oğan, Ak Parti'nin baskın bir seçimle MHP'yi baraj altında bırakma gibi bir niyetinin olduğunu ileri sürerek, "Bizim çıktığımız bu yol başarıya ulaştığı takdirde 'Saray'ın başkanlık rüyaları başarısızlığa mahkum olacaktır" dedi. Eskişehir'de Yüzügüllü Cafe'de partililerle biraraya gelen Sinan Oğan, 1 Kasım'dan sonra MHP'nin yeni bir nefes almaya ihtiyacı olduğunu söyledi. Oğan, MHP'nin 5 ay gibi kısa bir süre içerisinde 2 milyon oy kaybettiğini, Haziran ayında aldığı 80 milletvekili sayısının Kasım seçimlerinde 40'a düştüğünü belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü: "Milliyetçi hareketin, siyasal temsilcisi Milliyetçi Hareket Partisi'nin meclisteki durumunun ve Türkiye'deki genel merkez yönetiminin sorgulanmasını beraberinde getirmiştir. Bizler çağırıda bulunarak sayın genel başkana ve sayın genel merkez yöneticilerimize biran önce kendilerinin önderliğinde kendilerinin öncülüğünde kurultaya gitmeleri gerektiğini ifade ettik. Bizler delegelerimizle beraber 548 imza topladık. Ancak sayın genel başkanımız ' Değil 500 imza, bin imza dahi getirseniz bize gelmeyin' dedi. Mahkeme kapılarına gidin dedi."

BAŞKANLIK SİSTEMİNİN GERÇEKLEŞMESİNE SEBEP OLMAYIN

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye çağırıda bulunarak kongreye gidilmesini isteyen Oğan şunları söyledi: "Sayın Genel Başkanım Doktor Devlet Bahçeli; Türk milliyetçilerine, ülkücü iradeyi tecelli edeceği kurultay salonundan mahrum etmeye çalışmayın. Ülkücü milliyetçi hareketi mahkeme kapılarına düşürmeyin. Gelin, düşün önümüze. Bize 19 senedir yaptığınız gibi yine liderlik yapın. Partimizi kurultaya götürelim. Delegemizin Siyasi Partiler Kanunu'na göre de buna hakkı vardır ve sizin bundan başka yolunuz yoktur. Bu işi daha fazla uzatıp olası bir erken seçimde, olası bir Anayasa referandumunda, olası bir başkanlık referandumunda AKP'nin 14 yıllık rüyası olan başkanlık sistemini gerçekleştirmesine Milliyetçi Hareket Partisi'nin zor günler geçirdiği bu günler vesilesiyle sebep olmayın."

"NİYETLERİ MHP'Yİ BARAJ ALTINDA BIRAKMAK"

Sinan Oğan, milliyetçi hareketin oylarını yüzde 15'lerden yüzde 40'la çıkaracaklarını ve ilk girdikleri seçimlerde iktidar olacakları söyleyerek şöyle konuştu: "2019 senesi bizim karşımızda 3 seçimin bir arada yapılacağı bir yıldır. Eğer ki bir baskın seçimle karşı karşıya kalmaz isek, çünkü biliyoruz ki 'Saray'ın da AKP'nin de bir baskın seçimle acaba MHP'yi baraj altında bırakabilir miyim? Acaba bu durumda 14 senelik rüyama ulaşabilir misiyim gibi niyetleri olduğunu biliyoruz. Eğer bu niyetler hayata geçmezse ki biz bu hareketimizde başarılı olduğumuz takdirde AKP başarısız olacaktır. Bizim çıktığımız bu yol başarıya ulaştığı takdirde 'Saray'ın başkanlık rüyaları başarısızlığa mahkum olacaktır."

'BİRİSİ CUMHURBAŞKANI ADAYI, BİRİSİ PARLEMENTO BAŞKAN ADAYIMIZ OLACAK'

Sinan Oğhan MHP Genel başkanlığı seçimini kazanması halinde diğer adaylarla uyum içinde çalışacağını belirterek, "Ben kazandığım takdirde diğer arkadaşlarımızın birisi cumhurbaşkanı adayımız, birisi parlamento başkan adayımız, birisi dışişleri bakan adayımız, birisi büyükşehir belediye başkan adayımız. Bunların hepsiyle beraber, bu arkadaşlarımızın, bu ülküdaşlarımızın hepsiyle beraber kol kola tek bir ekip, bir takım gibi ama yıldızlar takımı olarak çıkacağız ve Allah nasip ederse bir ülkücü Cumhurbaşkanlığı sözü veriyorum, bir ülkücü başbakan, bir ülkücü parlamento başkanı sözünü veriyorum" dedi.Sinan Oğan'a konuşmasının ardından Eskişehirspor forması ile atkısı hediye edildi. Oğan, toplantı öncesi Eskişehir'in Mihalıççık ilçesindeki Yunus Emre'nin kabrini ziyaret edip dua okudu ardından 1980 yılında teröristler tarafından öldürülen eski Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak'ın aynı ilçedeki mezarını ziyaret ett

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Sinan Oğan AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title