Haberler

Eskişehir: Polonyalı Caz Sanatçısı Jopek Eskişehir'de Konser Verdi

Polonyalı Caz Sanatçısı Anna Maria Jopek, Eskişehir'de Bir Konser Verdi.

Polonyalı caz sanatçısı Anna Maria Jopek, Eskişehir'de bir konser verdi.

12. Uluslararası Eskişehir Festivali çerçevesinde kente gelen Anna Maria Jopek ve grubu hayranlarıyla buluştu. Vokalde Anna Maria Jopek, gitarda Marek Napiorkowski, tuşlu çalgılarda Pawel Zarecki, bas sanatçısı Robert Kubiszyn ve davul sanatçısı Sebastian Frankiewicz, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Spor Salonu'ndaki konserlerinde cazseverlere unutulmaz anlar yaşattı. Konseri, Polonya'dan Eskişehir'e eğitim amaçlı gelen bir grup öğrenci de izledi. Jopek, konserinde bugüne kadar çıkardığı 10 albümünden bestelerle Sting ve Van Morrison'dan parçalar seslendirdi. Konserine gelen gençlerin sahnenin yanına kadar gelip yerde oturmasını isteyen sanatçı, Türkçe teşekkür edince alkış aldı.

Anna Maria Jopek, caz ustası Pat Metheny ile kaydettiği ve otuz günde 80 bin kopya satarak, Platin Plak Ödülü'nü aldığı ilk albümü 'Upojenie'yi 2002 yılında ve kısa zamanda Polonya müzik listelerinin üst sıralarına çıkan ve ardından Altın Plak Ödülü'nü aldığı 'Farat'ı da 2003 senesinde çıkardı. Jopek, 2005 yılında çıkan 'Secret' albümünün tanıtım turnesi kapsamında geçen yıl İstanbul'da konser vermiş, önceki günde Ankaralı cazseverlerle buluşmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title