Haberler

Eskişehir: Polis Memuruna 25 Yıl Hapis

Eskişehir'de, Bir Polis Memuru "Kasten Adam Öldürmek" Suçundan 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırılırken, Aynı Davada Yargılanan 2 Polis Memuru İse Beraat Etti.

Eskişehir'de, bir polis memuru "kasten adam öldürmek" suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırılırken, aynı davada yargılanan 2 polis memuru ise beraat etti.

Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü son duruşmasında, tutuksuz yargılanan polis memurları Hüseyin Duran (30), Vedat Aktaş (35) ile Murat Kayalı (35), bir kez daha hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, maktul Seydi Battal Özcan'ın (43) eşi Ayşe Özcan (45), çocukları Kübra (21) ve Hülya Özcan (16) da katıldı.

Mahkeme heyetinin son sözlerini sorduğu sanıklardan Hüseyin Duran, "Ben bu olayı bilerek ve kasten işlemedim. Kaza sonucu meydana geldi. Çok üzgünüm ve vicdan azabı çekiyorum. Beraatimi istiyorum" dedi.

Suça iştirak etmekle suçlanan diğer sanık polis memurları Vedat Aktaş ile Murat Kayalı da, beraatlerini talep etti. Daha sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, polis memuru Hüseyin Duran'ı "kasten adam öldürmek" suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırdı. Duruşma sonrası Duran tutuklanırken, diğer sanıklar ise beraat etti. Hakim, davayla ilgili bir süre tutuklu kalan ve beraat eden sanıklardan Vedat Aktaş'ın, tutuklu kaldığı süre için tazminat isteme hakkı olduğunu hatırlattı.

Karar üzerine öldürülen Seydi Battal Özcan'ın duruşmayı izleyen yakınları, bir süre mahkeme heyetini alkışlayıp, karardan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

17 Şubat 2005 tarihinde Eskişehir'in Mahmudiye İlçesi'nde meydana gelen olayda, restoran ortaklarından olan Seydi Battal Özcan ile çalışanı Kadir Değer, Çifteler İlçesi Sakaryabaşı'nda bulunan Abone Restoran'dan hesabı ödemeden aracıyla kaçan Musa Özdoğru'yu takip etmeye başladı. Özdoğru'nun, kendisini silahlı kişilerin bulunduğu 2 aracın takip ettiğini, bu kişilerin düşmanları olduğunu telefonla polise bildirmesi üzerine, Mahmudiye İlçe Emniyet Amirliği'nde görevli polisler ilçe çıkışında bir fabrika yanına pusu kurdu. Bu esnada aynı zamanda Çifteler Belediyesi'nde işçi olarak çalışan 3 çocuk babası Seydi Battal Özcan, sanıklardan Hüseyin Duran'ın MP-5 silahından çıkan 2 kurşunun boynuna ve göğsüne isabet etmesiyle hayatını kaybetti.

Olaydan sonra açıklama yapan Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, yolda ayağı kayan polis memurunun elinin kazara tetiğe dokunması sonucu bir otomobil sürücüsünün ölümüne sebep olduğunu açıklamış, savcı ise "kasten adam öldürmek" suçundan dava açmıştı.

Davanın 5 Nisan 2005 tarihindeki ilk duruşmasını, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyeleri Şanlıurfa Milletvekili Atilla Maraş, Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, Mersin Milletvekili Hüseyin Özcan da izlemişti. Olayın tek görgü şahidi olan Kadir Değer (34), duruşmada, araçtan inmek isterken, otomobilin şoför mahallindeki Seydi Battal Özcan'a, polis üniformalı bir kişinin cam dışından 3 el hedef alarak ateş ettiğini söylemişti.

Olaydan hemen sonra tutuklanan polis memurlarından Vedat Aktaş, bir süre sonra ekspertiz raporu sonucuna göre serbest bırakılırken, maktulün elbiseleri arasından temin edilen mermi çekirdeğinin kendisinin kullandığı MP-5 silahtan atıldığının tespit edildiği Hüseyin Duran tutuklanmıştı. Duran da 5 Ağustos 2005 tarihindeki duruşmada tahliye edilmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title