Haberler

Eskişehir Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi İftar Yemeği Düzenledi

Eskişehir Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi tarafından iftar yemeği organize edildi.

Eskişehir Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi tarafından iftar yemeği organize edildi.

Eskişehir Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi tarafından iftar yemeği düzenlendi. Düzenlenen iftarda, geniş katılım gerçekleşti. İftardan önce Kur'an tilaveti yapılıp dualar edildi.

İftara; Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin Tuna, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ve Eskişehir İl Müftüsü Niyazi Ersoy katıldı.

Yapılan iftarın ardından iftar duası yapıldı. Daha sonra konuşma yapmak üzere Eskişehir Müftüsü Niyazi Ersoy, kürsüye geldi. Ardından Vali Güngör Azim Tuna da konuşmalarını yapmak üzere kürsüye çıktı. Vali Tuna, öncelikle organize edilen iftar yemeğinde bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ardından, "Şunu görmek lazım bugünün dünyasında; gelecek nesillerimiz için yapılacak çok iş var" dedi.

Güzel ülkemizde yarınlara birlikte el ele yürüyebilmemiz için yapılacak çok işin olduğunu kaydeden Vali Tuna, şöyle devam etti: "Din adamlarımıza bu konuda çok işler düşüyor. En çok sorumlu olan biz yöneticiler belki ama; bir o kadar da din adamlarımızın sorumlu olduğunu düşünüyorum. Onlar belki bizden daha çok sorumluluk sahibidirler. Ülkemizin en ücra köşelerini bile dolaşabilen 100 bini aşkın personeliyle Diyanet İşleri Başkanlığı gibi devasa bir kurumumuz var. Devletin bir birimi olarak bizlere uzun yıllardır çok güzel hizmetler yapıyorlar, bundan sonra da yapmaya devam edecekler. Türkiye artık bugün çevresine de, komşularına da, Türklerin bulunduğu her coğrafyada bu hizmeti devletimiz eliyle göndermekte. Bunun tek elden doğru düzgün gönderilmesi büyük önem arz ediyor. Bu şu açıdan önemli. Bugünün dünyasında İslamiyet'i terörle bir tutmaya çalışan, böyle bir algı oluşturmaya çalışan, kötü bir imaj oluşturmaya çalışanlara karşı da bizim yapmamız gereken önemli çalışmalar var. Anadolu'da yaşanan İslam'ın ahlaki boyutunu, bizim ecdadımızdan tevarüs ettiğimiz şeklini aslın ve esasını anlatmak yine çok güzide teşkilatımız mensupları eliyle milyonlara ulaşmak önem arz ediyor."

Sözlerinin sonunda Vali Tuna, iftar yemeği programını tertipleyenlere teşekkür ederek, herkese hayırlı Ramazanlar diledi.

Konuşmaların ardından sinevizyon gösterisi gerçekleşti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Güngör Azim Tuna Eskişehir Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title