Haberler

Eskişehir Konut Tercihleri Değişti

Konut tercihleri değiştiESKİŞEHİR Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, halkın emlak tercihinin son yıllarda değiştiğini söyledi.

Konut tercihleri değişti

ESKİŞEHİR Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, halkın emlak tercihinin son yıllarda değiştiğini söyledi. Çelik, İnsanlar artık havuzlu, bahçesi olan, çocuklarının bahçesinde oynayabileceği, şehir merkezine yakın, site tarzı evleri tercih ediyor dedi.

Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, Eskişehir'de 2017 yılındaki emlak piyasasını değerlendirdi. Sektörde her geçen yılın bir önceki yılı arattığını ifade eden Çelik, Bilindiği gibi inşaat sektörü 550-600 iş koluna hitap eden bir sektör. Bundan dolayı inşaat sektöründe bir hareketlenme olursa diğer bütün sektörlerde de bir hareketlenme meydana geliyor ve piyasada bir canlanma meydana getiriyor. Dünyada yaşanan olaylar, Türkiye'nin komşu ülkelerinde yaşanan olaylar bizim sektörümüzü çok etkiliyor. Televizyonlardaki en ufak olumsuz haber, savaş, terör türü bir haber, piyasaları durgun hale getiriyor. Bu tür olaylar arz-talep dengesini bozuyor. Bizim sektörümüz ekonominin iyi olması ile doğru orantılı. Olumsuz bir durumda piyasalar anında hareketsizleşiyor diye konuştu.

Oda Başkanı Çelik, bankalardaki konut kredi faizlerinin düşmesinin emlak piyasasını canlandırdığını belirterek, Eğer ekonomi düzgün giderse bankalardaki konut kredi faizleri düşüyor ve sektörde hızlanma meydana geliyor, emlak satışları hızlanıyor. İnsanlar kiralık eve para ödeyeceklerine kendi evlerini almak için girişime geçiyor ve piyasalarda hareketlilik meydana geliyor dedi.

Çelik, 2018 yılından beklentileriyle ilgili olarak da 2018 yılının 2017 yılını aratmayacağını düşünüyorum. 2017 yılı gibi bir yıl geçireceğimizi tahmin ediyorum. Gerçekten dünyada yaşanan olaylar anında iç piyasayı etkiliyor. İnşallah 2017 yılını aramayız diye düşünüyorum ifadelerini kullandı.

KONUT TERCİHLERİ DEĞİŞTİ

Konutlar tercihlerinin son 4-5 yıldan bu yana değiştiğini ifade eden Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, İnsanlar artık havuzlu, bahçesi olan, çocuklarının bahçesinde oynayabileceği, şehir merkezine yakın, site tarzı evleri tercih etmektedirler. Büyük firmaların yaptığı evleri, büyük projeleri tercih ediyorlar. İnsanlar artık şehir merkezinde değil de şehre en yakın mahallelerde, semtlerde gayrimenkul arıyorlar diye konuştu.

EV SAHİPLERİ ÖĞRENCİLERİ YADIRGAMIYOR

Eskişehir'in bir öğrenci kenti olduğunu ifade eden Çelik, ev sahiplerinin artık öğrencileri yadırgamadıklarını söyleyerek şöyle dedi

Şehrimizde iki tane büyük üniversite var. Eskişehirliler artık öğrencileri yadırgamıyorlar ve rahatlıkla öğrencilere kiralık ev veriyorlar. 3-4 yıldan bu yana Eskişehir'de öğrenci evlerine fazla zam yapılmamakta. Evler 350 ila 700 lira arasında. İki öğrenci 55 metrekarelik '1+1' dediğimiz kombili evlerde kalabiliyorlar. Türkiye'de öğrencilerin en rahat yaşayabilecekleri, en rahat ev kiralayabilecekleri illerden bir tanesi Eskişehir. Çevre illere baktığımızda 6 aylık veya senelik kira bedelinin peşin alındığını görüyoruz, duyuyoruz. Oysa bizde öyle değil.

YENİŞEHİR KONAKLARINA İLGİ ARTIYOR

Şehir merkezine yakın Boyacıoğlu Mahallesi'nde yapılan içinde havuzlu villalarında olduğu Yenişehir Konaklarına ilgi her geçen gün artıyor. Yenişehir Konakları Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Begiter, Yenişehir Konakları'nın uydu kent anlayışıyla yapıldığını söyledi. Havuz ve parklar nedeniyle Yenişehir Konaklarının son yıllarda büyük ilgi gördüğünü belirten Begiter, Eskişehirliler bu şehir dışı yaşamına daha yeni alışıyor. Bu site yaşamı Avrupa'da 40 yıl önce başladı. İstanbul ve Ankara'da 10 yıldır var. Şimdi yavaş yavaş Anadolu şehirlerine de geliyor. Çok katlı evler yerine villalar ya da villa tarzı konutlar şeklinde dizayn ettik. Yaklaşık 500'e yakın aile burada ev sahibi oldu. Son etabın bitmesiyle 700-750 konutu bulacak. Biz sadece konut yapmıyoruz. Bizim yaptığımız şekil bir yaşam biçimi. Çocuklar burada hayatlarını biliyorlar. Şehirde yaşayan çocuk sokağa çıkamaz. Sokak aralarındaki, mahalle aralarındaki o yeşil sahalarda kalmadı. Ayrıca trafik ve asayiş sorunu var. Bu nedenle 7-8 yaşındaki çocuklar belki günde 10 saat bilgisayara kapanıyorlar. Burada spor tesislerimiz var. Voleybol, tenis sahalarımız var. Hatta golf sahamız bile var. Burada çocuklar akşama kadar eğleniyorlar. Çocuklar temiz havada spor yapmış oluyorlar. Bir de bu çocuklar arkadaşlık sevgisiyle büyüyorlar. Burası 250 dönüm ve yaklaşık 120 dönümü yeşil alandan oluşuyor. Şu anda 4 adet olimpik havuzumuz oldu. Bir de ana havuzumuz var. Yeni yapacağımız 4'üncü etapta ise 3 havuz daha geliyor. Şu anda 7 havuzlu adeta Resort Hotel gibi Resort siteyiz. Eskişehir'de yaz hayatı 4 ay falan sürüyor. Ne gereği var diye düşünülebilir ama havuzu sadece yüzmek anlamında görmemek lazım. Diğer 8 ayda da bu havuz büyük bir dekorasyon yaratıyor. Kışın vatandaşlar verandalarında ışıl ışıl bir havuzun karşısında oturuyorlar şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yenişehir Eskişehir Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Everton Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Everton Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Everton Liverpool maçı CANLI izle! 24 Nisan Everton Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Trabzonspor Karagümrük maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) TS Karagümrük maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Ziraat Kupası Yarı Final Tek Maç mı, İki Maç mı? İşte Detaylar 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title