Haberler

"Eskişehir Kadın Sağlığı Çalıştayı"

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ESKAM) ve Türkiye Aile Sağlığı ve Planlama Vakfı (TAPV) ortaklığıyla "Eskişehir Kadın Sağlığı Çalıştayı" yapıldı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ESKAM) ve Türkiye Aile Sağlığı ve Planlama Vakfı (TAPV) ortaklığıyla "Eskişehir Kadın Sağlığı Çalıştayı" yapıldı.

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, bir otelde düzenlenen çalıştayda yaptığı konuşmada, kadınların eğitimli, bilgili ve sağlıklı olmasının dünya milletleri arasında Türkiye'nin öne çıkabilmesi için önemine değindi.

Kadınların bilinçlendirilmesi için bu tür programların doğu ve güneydoğuda da yapılması gerektiğini ifade eden Gönen, şöyle konuştu:

"Kadın sağlığını sadece üreme sağlığıyla sınırlandırmak yeterli değildir. Kadın sağlığı yanında, genetik, çevre, sosyal, ekonomik faktörlerinde bir sonucunu ortaya koyan yeni bir bakış açısına da ihtiyaç vardır. Bundan dolayı bu tür programları önemsiyoruz. Bu çalışmaların, çocuk ölümlerindeki azalma, gelecek nesillerin daha kaliteli ve daha sağlıklı eğitim imkanlarına sahip olması ve kadın-erkek fırsat eşitliğinin yerleştirici olması açısından güven verici buluyorum. Bu çalıştayın sonuçları ülkemizin kadınlarına ve erkeklerine ışık tutacaktır."

-"Kadın ve kadın sağlığı noktasında hareket edeceğiz"-

TAPV Genel Koordinatörü Nurcan Müftüoğlu ise kadınların yaşam alanları içerisinde güçlenmelerini ve temel koruyucu sağlık davranışı kazanmalarını hedefleyen Kadın Sağlığı Eğitim Programı'nın (KSEP) Eskişehir'de uygulanması çalışmalarıyla hakkında bilgi verdi.

Birkaç ay önce Eskişehir'de ESOGÜ ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ile bir çalışma başlattıklarını anlatan Müftüoğlu, "Bu çalışma kapsamında sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerle de kadın ve kadın sağlığı noktasında hareket edeceğiz. Ama bu noktada başarılı olabilmek için bütünsel bir yaklaşım ve işbirliği içinde olmamız lazım" dedi.

Eskişehir Halk Sağlığı Müdürü Doç. Dr. Mustafa Tözün de "Sağlık Bakanlığı Kadın Sağlığı Politikaları ve Eskişehir'deki durum" başlıklı bir sunum yaptı.

Sunumun ardından Tözün'e yaptığı çalışmalardan dolayı başarı belgesi verildi.

Çalıştay, ESKAM Başkanı Yrd. Doç Dr. İnci Parlaktuna'nın ESKAM ile ilgili sunumu, belediyelerin temsilcilerinin kadın sağlığı konusundaki görüş ve önerileriyle TAPV Vakfı'nın KSEP Eskişehir uygulamaları hakkında soruların cevaplandırılmasıyla sona erdi.

Muhabir: Yıldız Gündoğmuş / Deniz Açık

Yayıncı: Mürsel Çetin - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mustafa Tözün Hasan Gönen Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title