Haberler

Eskişehir İdil Biret'ten Atatürk Konseri

ESKİŞEHİR Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, 'Atatürk'ü Anma Konseri'nde konuk sanatçı olarak ünlü piyano virtüözü İdil Biret'i ağırladı.

ESKİŞEHİR Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, 'Atatürk'ü Anma Konseri'nde konuk sanatçı olarak ünlü piyano virtüözü İdil Biret'i ağırladı. Konserde İdil Biret'e, Rengin Gökmen'in yönettiği Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ile şef Burak Onur Erdem yönetiminde Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çok Sesli Korosu eşlik etti.

Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'ndeki konseri, Eskişehir Vali Vekili Cafer Yıldız, Muharip Hava Kuvvet Komutan Yardımcısı ve Birleşik Hava Harekat Merkezleri Komutanı Korgeneral Mehmet Özlü, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, CHP milletvekilleri Gaye Usluer ve Cemal Okan Yüksel ile çok sayıda kişi izledi.

Konserin ilk bölümünde şef Rengin Gökmen yönetimindeki Senfoni Orkestrası, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çok Sesli Korosu ile ünlü besteci Wolfgang Amadeus Mozart'ın bitiremeden yaşamını yitirdiği 'Regium re minor KV 626' adlı eserini seslendirdi.

Konserin ikinci bölümünde İdil Biret, Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ile Ludwig van Beethoven'ın 'Korolu Fantezi Op.80 Do Majör' adlı eserini seslendirerek izleyenleri hayran bıraktı. Dakikalarca alkışlanan sanatçıyı sahneye çıkarak kutlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen, İdil Biret'e teşekkür plaketi verdi.

Konserin final bölümünde ise Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çok Sesli Korosu Muammer Sun'un 'Bozkırın Sesi' ve 'Biz Atatürk Gençleriyiz' adlı eseri ile '10'uncu Yıl Marşı'nı seslendirdiler. 10'uncu Yıl Marşı'na izleyiciler de coşkuyla eşlik etti.

Görüntü dökümü:

------------------------

İzleyiciler

Konser

Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in İdil Biret'e teşekkür etmesi ve konuşması

Haber-Kamera: ESKİŞEHİR,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk İdil Biret Eskişehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title