Haberler

Eskişehir Gökpınar Barajı Sulama ve İçme Suyu Sağlayacak

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, çalışmaları devam eden Gökpınar Barajı’nda depolanacak su ile Eskişehir’in Günyüzü ilçesinde yaklaşık 80 bin dekar zirai arazinin sulanması ve Ankara’nın Polatlı ilçesinin yıllık 24,73 milyon metre küp içme suyu ihtiyacının...

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, çalışmaları devam eden Gökpınar Barajı'nda depolanacak su ile Eskişehir'in Günyüzü ilçesinde yaklaşık 80 bin dekar zirai arazinin sulanması ve Ankara'nın Polatlı ilçesinin yıllık 24,73 milyon metre küp içme suyu ihtiyacının karşılanmasının sağlanacağını açıkladı.

Acu, yaptığı açıklamada, DSİ'nin Eskişehir'e yaptığı yatırımlarla münbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ettiğini belirtti. Genel Müdür Murat Acu, DSİ olarak son 14 yılda Eskişehir'de 9 baraj ve 6 gölet inşa ettiklerini belirterek,"100 bin 280 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 47 milyon lira zirai gelir artışı sağladık ve 29 derenin ıslahını tamamladık" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme, kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen 'Gölsu' projesi kapsamında Eskişehir'in de nasibini aldığını belirten DSİ Genel Müdürü Acu, "Bu kapsamda çalışmaları devam eden Gökpınar Barajı'nda depolanacak su ile Eskişehir ili Günyüzü ilçesinde yaklaşık 80 bin dekar zirai arazinin sulanması ve Ankara'nın Polatlı ilçesinin yıllık 24,73 milyon metre küp içme suyu ihtiyacının karşılanması sağlanacaktır" dedi.

Temelden yüksekliği 53 metre olan Gökpınar Barajı ve sulamasının tamamlanması ile 2017 birim fiyatları ile yıllık 42 milyon lira gelir artışı sağlanmasının hedeflendiğini belirten DSİ Genel Müdürü Murat Acu, "Projenin tamamlanması ile birlikte yöredeki münbit araziler sulu tarım ile birlikte daha verimli hale gelirken, tarımsal üretim de artacaktır. Buda vatandaşımızın sosyo-ekonomik olarak gelişim göstermesine olanak sağlayacak ve refah düzeyini artıracaktır. Diğer taraftan Ankara'nın Polatlı ilçesinin içmesuyu sorunu da uzun vadede çözüme kavuşmuş olacaktır" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Eskişehir Gökpınar Polatlı Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title