Haberler

Eskişehir: Eto ile Etü Arasında Ortak Eğitim İşbirliği Protokolü

Eskişehir Ticaret Odası (Eto) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi Teknoloji Üniversitesi (Etü) Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı.

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Üniversite öğrencilerine ortak eğitim için işyeri bulunması ve bu işyerlerinde öğrencilerin uygulama ağırlıklı olarak iş disiplini içinde daha iyi yetişmelerini sağlamak üzere verimli bir işbirliği oluşturulması maksadıyla hazırlanan protokolü, ETO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Alkara ile TOBB ETÜ Üniversitesi Rektörü Tahsin Kesici imzaladı.

Prof. Dr. Kesici, öğrencilerin bu protokol kapsamında okullarını bitirmeden 3'er ay süreyle büyük iş merkezlerinde staj görme şansına sahip olacaklarını belirterek, "Bu tür protokolleri ilk zamanlar sadece Ankara'da yapıyorduk. Ancak ilginin yoğun olması sebebi ile artık Türkiye'nin geneline yaydık. Şu anda bu şekilde staj yapan toplam 267 öğrencimiz var. Bu da üçer aylık dönem baz alındığında toplam 600'den fazla kontenjanın oluşması anlamına geliyor. Bu protokol çerçevesinde, Eskişehir'de 12 ile 14 arasında bir kontenjan hedefliyoruz. Bu tür eğitimler, öğrencilerimizin mezun olmadan iş hayatını tanımalarını sağlamaktadır. Ayrıca bu stajların diğerlerinden farkı, öğrencilerimizin uzun süre çalışmaları karşısında, kendilerine belli bir ücret ödenmesidir" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title