Haberler

Eskişehir: Eskişehir'de "Yeşilçam ve Türk Sineması" Konulu Panel

Sinema ve Tiyatro Sanatçısı Nevra Serezli, Sinema ve Tiyatro Oyuncusu Ayrımı Yapmanın Yanlış Olduğunu Belirtirken, Altan Erkekli İse Türk Sinemasının Bir Spor Müsabakasından Çok Daha Önde Olması Gerektiğini Söyledi.

Sinema ve tiyatro sanatçısı Nevra Serezli, sinema ve tiyatro oyuncusu ayrımı yapmanın yanlış olduğunu belirtirken, Altan Erkekli ise Türk sinemasının bir spor müsabakasından çok daha önde olması gerektiğini söyledi.

"Unutulmayanlar" adlı filmin galası çerçevesinde Eskişehir Anadolu Üniversitesi Yunusemre Kampusü Sinema Anadolu'da düzenlenen panelde konuşan sinema sanatçısı Nevra Serezli, Eskişehir'e uzun yıllar birçok tiyatro oyunu oynamak için geldiğini hatırlatarak, "Ben tiyatrocuyum. Kendimi sinemacı olarak da görmüyorum. 10-15 tane filmim vardır. Bu film de 7 seneden sonra bana gelen ilk tekliftir. Unutulmayanlar filminde rol almaktan, o havayı solumaktan çok keyif aldım. Çok değer verdiğim çalışmalardan biri oldu" dedi.

Son günlerde televizyon, sinema, tiyatro oyunculuğu diye ayrımlar yapıldığını kaydeden Serezli, "Oyunculuk oyunculuktur. Oyunculukta ayrıma gerek yoktur. Ama teknik olarak bir takım farklılıklar vardır. Aynı tiyatro oyununu farklı salonlarda oynamak tarzını değiştirebilir. Ancak, oyunculuk ayrımı yapmak yanlıştır" diye konuştu.

Sinema ve tiyatro sanatçısı Altan Erkekli ise, son 2 yıldır Türk sinemasındaki hareketliliğin herkesi çok mutlu ettiğini ifade ederek, "Bu mutluluk yalnızca sinemanın gelişmesi anlamında değil, sanatsal aktivitelerin çoğalması, toplumsal gelişmenin gerçek sebebi olan sanatın, hayatın içinde ne kadar çok yer alması gerektiği ile birlikte ülkemizde daha çok doğru nitelendirilen ilişkilerin kurulması adına çok önemli bir gösterge, bir ayna. Bu ayna bize kendimizi gösterdiği gibi ülkemizin dünyada tanınması açısından bir spor müsabakasından, uluslararası mimari yarışmadaki birincilikten çok daha önde ve öne gitmelidir. Tiyatro ve sinema birbirinden ayrılmaz iki kardeş. Tiyatroda seyirciden aldığınız somut cevap, sinemada belli değil. Tiyatroda gördüğünüz o somut ilişkiyi sinemada yaşamak çok zor. 1.5 saat beraber dostluklar, arkadaşlıklar kurularak, çok önemli bir görevi tamamıyla bir ruh bütünlüğü içerisinde tamamlıyorsunuz. Ondan sonra olay yapımcıda, sinemadaki makinistin elinde. İşte bu, tiyatro ile sinema arasındaki en büyük fark" şeklinde konuştu.

Unutulmayanlar filminin yapımcıları Kemal Öner, Mete Şener, yönetmen Ayhan Sonyürek'in de konuşmacı olarak katıldığı panele öğrenciler ilgi gösterdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title