Haberler

Eskişehir: Eskişehir'de Yerel Yönetimler

Eskişehir'de, Tepebaşı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri keneyle mücadele çalışmalarına devam ediyor.

Eskişehir'de, Tepebaşı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri keneyle mücadele çalışmalarına devam ediyor.

Belediye görevlileri, kene yapışması sonucu oluşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığının baş gösterdiği günden bugüne ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarına özellikle merkeze uzak mahallelerde bulunan besihaneler civarında devam eden ekipler, vatandaşlara dikkatli olmaları hususunda da uyarılarda bulundu. İlaçlama çalışmalarını iki ekip halinde yürüten Sağlık İşleri Müdürlüğü, ayrıca besihane yakınlarında bulunan tarla ve ikametleri de ilaçladı.

Tepebaşı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Hakan Karaoğlu, özellikle hayvancılıkla uğraşan vatandaşları keneye karşı daha tedbirli olmaya çağırdı. Şehir içindeki parkların yanı sıra özellikle merkeze uzak mahallelerde çalışma yürüttüklerini kaydeden Karaoğlu, "Müdürlük olarak çalışmalarımızı Tarım Bakanlığı tarafından tavsiye edilen ilaç ve püskürtme yöntemiyle sürdürmekteyiz. Modern cihazlar ve doğadaki diğer canlılara zarar vermeyen bir ilaçla yürüttüğümüz çalışmalarımız aralıksız sürecektir" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title